Gazete Vatan Logo

Yüzdelik dilim nedir? 2020 LGS yüzdelik dilim nasıl hesaplanır?

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları açıklandı. Öğrencilerin tercih maratonu başlıyor. Öğrenciler tercih işlemlerini, Milli Eğitim Bakanlığınca açıklanacak, ortaöğretime geçiş tercih ve yerleştirme kılavuzu ve tercihlere esas kontenjan tabloları ile yapacak. Adaylar internette sıklıkla 'Genel yüzdelik dilim nedir? 2020 LGS yüzdelik dilim nasıl hesaplanır?' sorularını araştırıyor. İşte Genel yüzdelik dilim ile ilgili bilmeniz gerekenler...

Yüzdelik dilim nedir? 2020 LGS yüzdelik dilim nasıl hesaplanır?

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları bugün Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesinden açıklandı. Öğrencilerin LGS sonuçlarına göre yapacakları lise tercihleri iyi bir üniversite ve mesleğe sahip olmada ilk adım olarak değerlendiriliyor. Tercihler Milli Eğitim Bakanlığınca açıklanacak, ortaöğretime geçiş tercih ve yerleştirme kılavuzu ve tercihlere esas kontenjan tabloları ile yapılacak. 2019’de o okullara yerleştirmede oluşan en düşük ve en yüksek yüzdelik dilimler de öğrencilerin tercihlerine rehberlik etmek amacıyla verilecek. Adaylar tercih sürecinde okul tercihlerini yaparken yüzdelik dilimlere göre tercih yapacak.

GENEL YÜZDELİK DİLİM NEDİR?

Yüzdelik dilim, sınava giren adayın sınav sonucunda aldığı puan ile sınava giren tüm öğrencilerin bir orana oturtulduğu, bir başarı sıralama yöntemidir. Yüzdelik dilim sınav sonuç belgesinde il ve ülke genelinde olmak üzere iki ayrı şekilde hesaplanarak açıklanıyor.

YÜZDELİK DİLİM HESAPLAMA! YÜZDELİK DİLİM NASIL HESAPLANIR?

Yüzdelik dilim, öğrencinin aldığı yerleştirmeye esas puan ile sınava giren tüm öğrencilerin içinde başarı sıralamasını gösteren değerdir.

Haberin Devamı

Yüzdelik dilim öğrencinin sıralamasına yüz,100, sayısı ile bir oran kurulması ve bu sıralamanın yüzdelik olarak ifade edilmesidir. Yani sıralamanın 100 sayısıyla çarpılması ve sınava giren toplam öğrenci sayısına bölünmesidir.

TÜRKİYE VE İL GENELİ YÜZDELİK DİLİM BİLGİLERİ SORGULAMA