Gazete Vatan Logo

Yüzde 50 oy şartı olan yerde tek adam mı olur?

Başbakan Binali Yıldırım Münih’te sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine Anayasa değişikliğini anlattı: Bir gemide iki kaptan olursa gemi batar. Tabii ki tek adam yönetecek. Burada iki tane Merkel mi var?

Yüzde 50 oy şartı olan yerde tek adam mı olur?

Başbakan Binali Yıldırım, Münih’te bir araya geldiği sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine Anayasa değişikliğini anlattı: İşte milletin önüne 2 sandık konacak. Millet birinde ülkeyi 5 yıllığına yönetecek hükümeti seçecek. O hükümetin başı da cumhurbaşkanı olacak. Diğer sandıkta da vekillerini seçecek. Vekiller yasama yapacak, hükümeti denetleyecek. İşin sonunda da 5 yıl sonra tekrar seçim. Yani vatandaş 2 sandık arasında yetkiyi veriyor. Yaptın, yaptın; yapmadın, yetkiyi alıyor, başkasına veriyor. Hani nerede diktatörlük? Vatandaşın en az yüzde 50 oyuyla seçilme şartı olan yerde, diktatörlük olur mu?

İki tane Merkel mi var?

Başbakan, muhalefetin cumhurbaşkanlığı sistemine yönelik eleştirilerine de yanıt verdi: ‘Efendim, tek adam ülkeyi yönetecek.’ İki tane adam yönetemiyor. Tabi ki tek adam yönetecek. Burada iki tane Merkel mi var? Bir tane var. Her ülkede bir adam yönetiyor ama onun ekibi var. Yetkiyi vatandaş bir kişiye veriyor. Onun için bunlar hep zırva. Milletin kafasını bulandırmak için söylenen şeyler. Bir gemide, iki kaptan olmaz. Olursa biri sancak der, biri iskele der. Gemi batar.

Haberin Devamı

Sözümüz FETÖ ve PKK’ya

PKK ‘Referandumda hayır çıksın, yoksa bittik’ diyor. FETÖ de aynısını diyor. CHP de onların cazibesine kapılmış. Bizim sözümüz terör örgütlerinedir. Biz hiçbir vatansever vatandaşımızın terör örgütlerinin telkinine, onların gittiği yoldan gitmeyeceğine adımız gibi inanıyoruz. Terörle ilgisi olmayanın tercihi başımız gözümüz üstüne.

PKK, FETÖ ve DEAŞ’ın üstesinden geldik

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, “Bir yandan bölücü terör örgütü PKK, bir yandan FETÖ terör örgütü bir yandan da Suriye’den Türkiye’ye sızan kanlı eylemler yapan DEAŞ örgütüyle mücadele ediliyor” dedi, şöyle devam etti: Dünyada bir ülke gösterin bakalım, bırakın üç örgütü bir örgütle mücadele etmiş ve başarılı olmuş. Allah’a şükür son bir senede bütün bu örgütlerin üstesinden geldik. Memleketimizde eylem yapma kabiliyetlerini günden güne azaltıyoruz. Ama içeride işi kontrol etmek yetmiyor, kaynak dışarıda. Onların destekçileri var, sponsorları var bunu da biliyoruz. Dost bildiğimiz ülkelere diyoruz ki, bakın bunların sırtını sıvazlamayın bir gün gelir beslediğiniz yılan sizi de zehirler, yok eder. PKK terör örgütü, Almanya tanıyor, İsviçre herhalde tanımıyor bildiğim kadarıyla. İyi, tanıyorsunuz da gereğini yapmakta niye ağır kalıyorsunuz? FETÖ bir terör örgütüdür. Bu kadar insanın şehit olmasına binlerce insanın gazi olarak kalmasına vesile olan bu örgütün mensupları maalesef burada kara propagandalarını, algı operasyonlarını rahatça yapabiliyor. Efendim işte orada bir iki basın mensubu, bir takım suçlamalardan dolayı sorguya çekildiği zaman kıyamet kopuyor. Peki burada masum insanlar öldürüldü, onların davası 5 yıldır devam ediyor niye bitmiyor? Niye bitmiyor bu davalar, tanıklar birer birer yok oluyor? Çifte standardı bırakmak lazım. Terörle mücadele edilecekse kararlılıkla birlikte, beraber olarak mücadele edeceğiz.

Haberin Devamı

Türkiye’de düğün çağrısı

Başbakan Yıldırım, “Gelin, düğünlerinizi Türkiye’de yapın, sıla hasretini giderin. Gurbetle memleket bir kez daha kucaklaşsın. Sıla-i Rahim için bütün vatandaşları bekliyoruz” çağrısında bulundu.

Haberin Devamı