Gazete Vatan Logo

Yüzde 50 burs imkanı

Bahattin Durmuş: ‘Ek kontenjanlarda ilk 3 tercihte yüzde 50 burs imkanı sağlıyoruz’

“Mesleki becerileri olmayan toplumlar rekabet edemezler” sloganıyla yola çıkan Kavram MYO’nun Mütevelli Heyeti Başkanı Bahattin Durmuş, okulun hedeflerini anlattı. Ek kontenjanlara yönelik Şişli ve Ümraniye yerleşkelerinde tercih danışmanlığı hizmeti verdiklerini de belirten Durmuş, “İlk üç tercihinde Kavram Meslek Yüksekokulu’nun herhangi bir programına yerleşen öğrencilere Kavram Eğitim Vakfı tarafından yüzde 50 burs imkanı sunulmaktadır” dedi

* Kavram MYO Erasmus programı ile Türkiye’deki meslek yüksekokulları arasında bir ilki gerçekleştirdi. Bundan bahsedebilir misiniz?
Yükseköğretim sistemini iş dünyasının gereksinimlerine uygun olarak geliştirmek ve iş dünyasında istihdam edilebilirliği artırmak amacıyla Kavram MYO Erasmus programına öğrencilerini teşvik etmekte ve 2007 yılından bu yana pek çok öğrencisini yurt dışındaki çeşitli üniversitelere göndermekte aynı zamanda yurt dışından gelen öğrencelere de öğrenim olanağı sunmaktadır.

* Kavram MYO’nun eğitimdeki farklılıklarından ve öğrencilere sunmuş olduğu avantajlardan bahseder misiniz?
Kurulduğu günden bugüne üniversite sanayi işbirliğini temel alan bir eğitim politikası izleyen Kavram MYO, gösterdiği başarıyı öğrencilere sunduğu uluslararası olanaklarla pekiştiriyor. Kavram MYO’nun gerçekleştirdiği projeler arasında yer alan YES (yurt dışı eğiitm sistemi) projesi ile öğrencilere İngiltere’nin önde gelen üniversitelerinden online uzaktan eğitimle lisans diplomasına sahip olma şansı sunulmaktadır. Kavram MYO YES sistemi sayesinde öğrenciler bir yıl gibi çok kısa bir sürede mezun olup lisans diploması alabilmekte, örgün eğitime oranla çok daha düşük ücretlerle okuma şansı elde etmektedirler. Üstelik bu sistemle alınan diplomanın örgün eğitim diplomasından hiçbir farkı bulunmamaktadır.

* Tercih süreci öğrencilerin geleceğini şekillendiren önemli bir süreçtir. Bu süreçte yapmış olduğunuz çalışmalar ve öğrencilere sunmuş olduğunuz fırsatlar nelerdir?
Kavram MYO ek kontenjanlara yönelik 6-11 Ekim tarihlerinde Şişli ve Ümraniye yerleşkelerinde tercih danışmanlığı hizmeti vermektedir.
İlk üç tercihinde Kavram Meslek Yüksekokulu’nun herhangi bir programını yazarak yerleşen ve kayıt olan öğrencilere Kavram Eğitim Vakfı tarafından yüzde 50 burs imkanı sunulmaktadır. Aynı zamanda ÖSYM tarafından yüzde 100, yüzde 50, yüzde 25 burslu kontenjanlarını da öğrencilere sunmaktadır.

* Kavram MYO’nun yerleşkeleri ve olanakları hakkında bilgi verir misiniz?
Kavram MYO İstanbul’un kalbinde yer alan Zincirlikuyu ve Ümraniye yerleşkelerin de üniversite-sanayi-toplum ilişkileri çercevesinde dinamik bir eğitim modeli uygulamaktadır. İstanbul’un hatta Türkiye’nin finans merkezi Zincirlikuyu yerleşkesi Kavram MYO öğrencilerine iş dünyasını yakında tanıma imkanı sağlamaktadır. Merkezi yapısı ile şehrin tüm bölgelerinden kolaylıkla ulaşımın sağlandığı Zincirlikuyu yerleşkesinin yanı sıra iş dünyasına destek sağlayan kuruluşlara yakınlığı ile bilinen Kavram MYO Ümraniye yerleşkesinde gerek konumu ve gerekse modern fiziki koşulları ile öğrencilerine geniş imkanlar sağlamaktadır.

* Kavram MYO’nun kısa dönem hedeflerinden bahseder misiniz?
Kavram Meslek Yüksekokulu sistematik düşünce yetisine sahip, kendine güvenen, evrensel değerlere saygılı, sorgulayarak öğrenen, topluma karşı sorumluluklarını yerine getiren, teknolojik gelişmeleri yakından izleyen ve kullanabilen, ulusal ve uluslararası düzeyde rekabet gücü yüksek bireyler yetiştirmektir.

Eğitim programlarımızda da öğrencilerimizin mesleki niteliklerinin geliştirilmesi yanında iletişim, takım çalışması, öğrenmeye açık olma, problem çözme gibi davranışsal niteliklerinin de geliştirilmesini amaçlamaktayız.

Kavram MYO olarak temel ilkeler ışığında iş dünyası ile yakın ilişkiler kurmaya ve sektörlerin ihtiyaçlarına cevap veren eğitim programları oluşturmaya devam edeceğiz.

‘Reel sektörde 500 bin nitelikli çalışan aranıyor’

* Meslek Yüksekokullarının günümüz iş dünyasındaki yerini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Günümüzde reel sektörün öne çıkan nitelikli iş gücü ihtiyacı lise sonrası sunulan nitelikli eğitimle karşılanmaktadır. Ön lisans eğitimi veren yüksekokullarımızın günün koşullarına göre rekabetçi hale getirilmeleri iş dünyasının en önemli meselesidir.
Meslek Yüksekokulları yüklendiği bu misyonla farklı sektörlerdeki çözüm ortaklarını her geçen gün artırarak öğrencilerine yerinde uygulama ve staj imkanı verirken, mezunlarına istihdam sağlayarak ülkemizin ekonomisine güç katmayı kendine ilke edinmelidir.

Kavram MYO Mesleki eğitim alanında nitelikli gençlerin istihdam edebilmesi için bünyesinde kurulan Kavram Mezun Yerleştirme ve Kariyer Merkezi Koordinatörlüğü ile öğrencilerine staj ve iş imkanları sunmaktadır.
Mesleki becerileri olmayan toplumlar rekabet edemezler sloganı ile yola çıkan Kavram MYO, eğitim, kültür, bilimsel araştırma ve geliştirme alanlarındaki faaliyetleri ile eğitimin kalitesini yükseltmek, ülkemiz sanayisinin ihtiyaç duyduğu alanlarda nitelikli insan gücünü yetiştirmeye devam edecektir.

Haberin Devamı