Gazete Vatan Logo

Yuvarlanan kuruştan 1.1 milyar liralık burs

‘Yuvarla’ ile bir üst tutara yuvarlanan harcamalardan biriken 665 bin TL, sivil toplum kuruluşlarına bağışlandı. Tüm kartlı harcamalar yuvarlanırsa, 1.1 milyar TL bağış, 900 bin çocuğa burs olarak verilebilecek.

Yuvarlanan kuruştan  1.1 milyar liralık burs

4’üncü yaş gününü kutlayan Yuvarla uygulaması, banka ve kredi kartlarıyla yapılan tüm giyim, restoran, market gibi fiziksel ve online harcamalara ait küsuratlı tutarların bir üst tutara yuvarlanarak yalnızca aradaki kuruşların seçilen sivil toplum kuruluşuna bağışlanmasını sağlıyor.

1 kişiden ayda 4 TL

Bugüne kadar 903 bin 718 işlemin küsüratları sayesinde toplamda 665 bin TL bağış toplandı. Yuvarla aracılığıyla toplanan bu tutar, Kızılay’dan TEMA’ya, Tohum Otizm Vakfı’ndan AKUT’a kadar 17 farklı STK’ya aktarıldı. Sosyal girişimci Erdi Yerebasmaz ve Emre Danacı’nın kurduğu ‘Yuvarla’ sayesinde Türkiye’de bireysel bağış alışkanlığı yaygınlaşıyor. Yuvarla üzerinden bir kişinin aylık olarak bağışladığı kuruşların toplamı 4 TL’ye yaklaşıyor. Ancak 1 milyon kişinin her ay bu bağışı yaptığı varsayılırsa her ay 4 milyon TL’nin sivil topluma aktarılması mümkün olabilir.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM)’nin verilerine göre Türkiye’de tüm kartlı harcamaların yalnızca kuruşları yuvarlanırsa ortaya çıkan yıllık kaynak 1.1 milyar TL’yi buluyor. Bu rakam her yıl 900 bin çocuğun daha iyi bir eğitim alması için burs vermeye yeterli.

Haberin Devamı

172 bin bağış KAÇUV’a yapıldı

Şimdiye kadar; Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) için 172 bin 284 TL bağış yapıldı. Bu bağış, KAÇUV Aile Evi’nde tedavisi süresince ortalama 6 ay konaklayan 33 çocuğun giderlerini karşılıyor. TEMA için 96 bin 336 TL bağış toplandı. Bu 66 futbol sahası büyüklüğünde bir alanın ağaçlanmasına yetiyor. Koruncuk Vakfı’na 58 bin 739 TL, AKUT’a 46 bin 240 TL bağış sağlandı.