Gazete Vatan Logo

Yutulabilir flash bellek kullanmışlar

Kahramanmaraş’taki ‘emniyet imamı’: “Gizli toplantı kararları çift şifreli ve yutulabilecek flash belleklere aktarılırdı”

Yutulabilir flash bellek kullanmışlar

Kahramanmaraş’ta, 6’sı tutuklu 26 sanık hakkında hazırlanan FETÖ iddianamesinde, örgütün ‘emniyet imamı’ tutuklu eski öğretmen R.S.’nin ifadeleri dikkat çekti. FETÖ üyelerinin yakalanmamak için başvurduğu haberleşme tekniklerinin anlatıldığı iddianamede, R.S.’nin şu ifadeleri yer aldı:

“Ben 2011 yılında polislerin abiliğine tayin olmuştum, Gaziantep’in sorumlusu ‘Hakan’ isimli birisiydi. Şanlıurfa ilinin sorumlusu ‘Mehmet’, Kilis ilinin sorumlusu ise ‘Nedim’di. Bizim üzerimizde de Gaziantep’te ‘Ali’ isimli şahıs vardı. Ayda bir yapılan toplantıların dört il sorumluları ile bir de Gaziantep bölgeyi temsil eden şahısla birlikte 5 kişi olurduk. Toplantının ilerleyen saatlerinde hukukçu olarak bildiğimiz ‘Yakup’ isimli bir şahıs gelirdi.”

‘Kırıp atın’ talimatı

“Toplantı ve sohbet bilgileri gizlilik gereği flash belleklere aktarılırdı. Flash bellekler sadece il abilerinde olur. Çift şifrelidir, herkes açamaz. Flash bellekler küçük hacimliydi, muhtemelen bir aramaya tabii olunduğu zaman yutulabilecek miktarda minikti. Telefonlara takılan mini SD kart niteliğindeydi. 15 Temmuz 2016 tarihinden yaklaşık 4-5 gün sonra bölge abisi WhatsApp’tan ‘flash bellekleri kırıp atın, yok edin’ diye talimat verdi. Biz de bu talimat doğrultusunda flash bellekleri imha ettik. Ben flash bellekleri keserek imha ettim ve çöpe attım.”

Haberin Devamı