Gazete Vatan Logo

Yurttaki ‘Gulyabani’ şaka çıktı

Karaman Emniyet Müdürlüğü'nde öğrencilerin bilgisine başvurulmasının ardından olayın öğrenciler arasında yaşanan maksadını aşan şakadan ibaret olduğunun tespit edildiği öğrenildi

Yurttaki ‘Gulyabani’ şaka çıktı

Karaman’da Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı 10 katlı 1400 öğrenci kapasiteli Nefise Sultan Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrencilerden bazıları, gece odalarına giren siyah giyimli ve yüzü saçlarıyla örtülü bir kişinin kendilerini uyandırıp, Arapça bir şeyler söylediğini, ‘Sıra sizde’, Öleceksiniz yazılı notlar bıraktığını öne sürerek, fenalaşmıştı. 200’e yakın öğrencinin ifadesinden yola çıkan polis, olayla ilgili 3 kız öğrencinin kimliğini belirlerdi. 3 öğrencinin başlattığı şakaya daha sonra başka öğrencilerin de katıldığı tespit edildi. Kimliği belirlenen 3 öğrenci, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Polis, şakaya daha sonra katılan diğer öğrencilerin kimliklerini belirlemek için çalışmasını sürdürüyor.

‘Şaka yayıldı biz de korktuk’

YURTTA arkadaşlarını korkutan üç kız öğrenci, ‘Halka’ adlı korku filmindeki ‘Samara’ karakterine benzetilince paniğe yol açan şakayı başlattıklarını itiraf etti. Birkaç hafta önce arkadaşlarını korkutmak için makyaj malzemeleriyle yüzlerini boyadıklarını söyleyen üç kız öğrenci, “Daha sonra şakaya başka öğrenciler de katılınca şakadan vaz geçtik. Odalara bırakılan notlarla iLgimiz yok. Biz de korkmaya başladık. Oda kapısına masa dayayıp öyle uyumaya başladık” diye ifade verdi. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü ise, “Söz konusu öğrencilerle ilgili gerekli disiplin işlemleri derhal başlatılmıştır” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı