Gazete Vatan Logo

Yurtta jiletli taciz!

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü içerisinde bulunan kız yurduna yangın merdivenlerinden tırmanarak giren kimliği belirsiz bir kişi, odasında tek kalan bir kız öğrenciye tecavüz etmek istedi. Genç kızın direnmesi üzerine saldırgan kaçtı.

Yurtta jiletli taciz!

Olay dün sabah 06.00 sıralarında gerçekleşti. Boğaziçi Üniversitesi yerleşkesi içerisinde bulunan yurda gelen kimliği belirsiz bir kişi yangın merdivenlerini kullanarak beşinci kattaki bir odaya çıktı. Odanın penceresini zorlayarak içeri giren saldırgan bir kız öğrenciye tecavüz etmek istedi. Elindeki jiletle genç kızı öldürmekle tehdit eden saldırgan, genç kızın direnmesi üzerine jiletle kollarından yaraladı. Genç kızın çığlık atması üzerine paniğe kapılan saldırgan kaçtı. Kız öğrenci arkadaşları ve yurt görevlileri tarafından hastaneye kaldırılırken olay polise bildirildi. Polis bölgedeki bütün güvenlik kameralarını inceleme altına aldı. Kameralardan birinde saldırganın görüntüsü tespit edildi. Polis saldırganı bulmak için çok yönlü soruşturma başlattı.

Üniversite açıklama yaptı

Boğaziçi Üniversitesi yetkilileri de olaydan sonra yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampus 1. Kız Yurdu’na kimliği henüz bilinmeyen ancak eşkali güvenlik kameralarıyla teşhis edilen bir şahıs yangın merdivenini kullanıp pencereyi zorlayarak girmiş ve yurtta kalan öğrencilerimize saldırı girişiminde bulunmuştur. Alarmın devreye girmesi üzerine güvenlik görevlimiz duruma derhal müdahale etmiştir, ancak maalesef bu esnada saldırgan bir öğrencimizi elinden hafif şekilde yaralamıştır” denildi.

Haberin Devamı

Saldırıya tepki

BOĞAZİÇİ Üniversitesi’nden bir grup öğrenci, kampüs içinde bulunun yurtta kalan bir kıza yönelik jiletli saldırıyı protesto etti. Güney Kampüsü’ne gelen 50 kişilik grup basın açıklaması yaptı. Açıklamada “Okullarda, iş yerlerinde, sokaklarda, evlerde yaşanan şiddet ve tacizler aynı bütünün parçaları. Ne bütün sokaklara turnikeler koydurtmak ve kimlik kontrolü yapmak mümkün ne de tecavüzün sebebi tecavüzcünün sapkın karakterleriyle sınırlı. Kadının korumaya muhtaç olduğuna dair algıyı yıkmayı amaçlayan kadın dayanışması ile kurtuluşumuzu ve öz savunma mekanizmalarımızı inşa etmeye çağırıyoruz” denildi.

Saldırıyı protesto eden öğrenciler arasında olaydan etkilenen bir kız öğrencinin ağlaması dikkat çekti.

Haberin Devamı

GÖRGÜ TANIĞI KIZ ÖĞRENCİ:

Kolları kan içindeydi

Saldırının meydana geldiği sırada yurtta kalan kız öğrencilerden biri, “Sabah erkek sesleriyle uyandık. Aynı odada kaldığım bir arkadaşım hemen sesin geldiği üst kata çıktı. Sonra yanımıza gelerek üst katta kalan bir kıza elinde jilet olan birinin saldırdığını söyledi. Bunun üzerine biz de giyinip dışarı çıktık. Arkadaşımızı gördüğümüzde elinde ve kolunda kan vardı, elinde kesikler olduğunu gördük. Güvenlikçiler saldırganı kovalamışlar ancak yetişememişler” dedi.

Odaları gezmiş

Olaydan sonra polisin güvenlik kameralarını incelediğini ifade eden öğrenci, saldırganın binaya yangın merdiveninden girdiğinin tespit edildiğini söyledi. Kız öğrenci, “Polis kameraları izlerken biz de izledik bu görüntüleri. Görüntüdeki saldırganı yurtta kalan bazı arkadaşlarımız gece saatlerinde kampüs içinde de görmüşler. Görüntülerde bu kişinin tek bir odaya değil birden fazla odaya girip kontrol ettiğini gördük. Saldırıya uğrayan arkadaşımızın odada tek başına kaldığı için saldırıya uğradığını düşünüyoruz. Yaralı arkadaşımı ambulansta gördüm. Saldırgan kendisine sesini çıkarırsan ’seni keserim’ demiş. Ancak arkadaşımız buna refleks göstererek elleriyle engel olmaya çalışmış. Bu nedenle ellerinde kesikler var” diye konuştu.

Haberin Devamı

Güvenlik yetersiz

Kampüsün güvenlik önlemlerinin yeterli olmadığını dile getiren öğrenciler, “Güney Kampüsünün üç kapısı var. Buralarda kimlik kontrolü var. Ancak yetersiz” dedi. Kuzey Kampüsü’nde kalan bir erkek öğrenci ise “Güvenlik olarak kendimizi çok rahat hissedemiyoruz. Kampüs içinde güvenliğin biraz daha artırılmasını en azından girişlerde kimin girip çıktığının belli olması gerekiyor” dedi.