Gazete Vatan Logo

YURTKUR KYK burslarını ne zaman açıklayacak?

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve öğrenim kredi sonuçları için bekleyiş devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü hala başvuruları değerlendiriyor. KYK’nın değerlendirme işlemi sürerken, milyonlarca öğrenci sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. KYK 2018 sonuçları Kasım ayının ikinci haftası açıklandığından, gözler sürekli YURTKUR’dan gelecek haberde. Peki, YURTKUR KYK burslarını ne zaman açıklayacak?

YURTKUR KYK burslarını ne zaman açıklayacak?

Kredim açıklandı mı? Bursum açıklandı mı? soruları gün geçtikçe yükseliyor. YURTKUR 24 gündür burs başvurularını değerlendiriyor. Üniversite öğrencileri, geri ödemesiz devlet bursu alabilmek için KYK burs başvuru sonuçlarına odaklandı. YURTKUR KYK burslarını ne zaman açıklayacak? İşte, 2019-2020 KYK burs başvuru sonuçları hakkında tüm merak edilenler.

KYK BURSLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Geçen yıl KYK burs başvuruları 15 Ekim’de sona ermiş, 13 Kasım’da açıklanmıştı. YURTKUR KYK burslarının ne zaman açıklanacağına dair henüz bir açıklama yapmadı; ama öngörülen Kasım ayı sonuna kadar açıklanacağı.

KYK BURS SORGULAMA EKRANI

YURTKUR DEĞERLENDİRME SÜRECİNİ NASIL YAPIYOR?

YURTKUR KYK bursu için öğrencinin ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilir, bu bilgiler kamu kurumlarından teyit edilir. Süreç 16 kurum tarafından bir değerlendirilir ve ekonomik durumu yetersiz olduğu tespit edilen kişilere burs verilir.

Öğrenciye burs verilirken, bursun kesilmesini gerektirecek bir durum ortaya çıkması durumunda ise, durumun gerçekleştiği tarihten itibaren KYK bursu kesilir. Bu tarihten sonra ödenen burs miktarları ise, öğrenim kredisi borcuna dönüştürülür ve Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre tahsil edilir.

Haberin Devamı

BURS MİKTARI YÜKSELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından burs miktarlarının arttığı duyuruldu. Öğrenim kredisi rakamlarının ocak ayından itibaren yüksek lisansta bin 100 lira, doktorada bin 650 lira olarak uygulanacağını belirten Erdoğan, "2020 Ocak ayı itibarıyla lisans öğrencilerimizin öğrenim kredisi veya bursu 500 liradan yüzde 10 artışla 550 liraya çıkıyor." Dedi.