Gazete Vatan Logo
Sponsorlu

Yurtdışında Siberalem’i kullananların oranı son üç ayda yüzde 22 arttı

Arkadaşlık sitesi Siberalem’in verilerine göre, yaz ayları yaklaşırken memlekete gelme hazırlığı yapan yurt dışındaki Türklerin internette aşk arayışı hızlandı. Siberalem.com üzerinden sohbet oranı, Mart ayından bu yana yüzde 22 arttı.

Yaz ayları yaklaşırken internette aşk trafiğinin hızlanmasında, yurtdışında yaşayan ve yabancı bir sevgili bulmak yerine kendi ülkelerinden sevgili adayı arayan Türklerin de büyük etkisi var. Farklı ülkelerde yaşayan Türklerin birçoğu, her yıl olduğu gibi bu yıl da yaz tatili için memlekete dönüş hazırlığı yaparken, bir yandan da internet aracılığıyla Türkiye’den sevgili arayışına giriyor. Yaz ayları yaklaşırken özellikle Türkiye ve yurtdışı ülkeler arasında sohbetler giderek uzuyor, internette tanışan çiftler aradaki mesafelere rağmen ilişkilerini ilerletiyor, birçok çift de yaz aylarında bir araya gelerek ilişkilerini gerçek hayata taşıyor.

Siberalem’in verileri de, yaz ayları yaklaşırken yurtdışında yaşayan Türklerin internette aşk arayışını hızlandırdığını ortaya koyuyor. Özellikle Almanya ve Hollanda gibi Türklerin yoğun olduğu bölgelerde Siberalalem.com’a giriş yapan ve Türkiye’den kullanıcılarla sohbet edenlerin oranı, Mart ayından bu yana yüzde 22 oranında arttı. Yurt dışında Siberalem’i kullananların yüzde 36’sını kadınlar oluştururken, Siberalem’de aşk trafiğinin en yoğun olduğu ilk üç ülke Almanya, Hollanda ve ABD oldu.

Haberin Devamı