Gazete Vatan Logo

Yurtdışında dil okulu seçerken nelere dikkat etmek gerekiyor?

Yaz dönemini değerlendirmek isteyen öğrenciler planlarını yapmaya başladı. Öğrenciler kadar ebeveynlerde çocuklarının dolu bir yaz dönemi geçirmesi için yurt dışında yer alan dünyanın en iyi yaz okullarını araştırıyor.

Öğrencilerin kendileri için uygun olan ülke, okul ve doğru bölümü seçmesi için iyi bir araştırma yapması şart. Yaş grubuna, dil seviyesine ve ilgi duyduğu alana göre öğrenciler kendileri için en uygun okulu bulmak için danışmanlara başvuruyor.

Yaz döneminde dil okulları diğer programlara göre nispeten daha fazla rağbet görüyor. Ancak dil seviyeleri iyi olan öğrenciler için de kendilerini geleceğe ve yurt dışında üniversite okumaya hazırlayıcı, öğrencilerin farklı ilgi alanlarına hitap eden, zengin seçenekler de var. Son zamanlarda yeni öğrenme metodları geliştiren okullar ise fark yaratarak öğrencilerin dikkatini çekiyor.

Yaz döneminde öğrencilerin kısıtlı sürede maksimum verimi elde edebilmesi için en önemli kriter eğitim kalitesidir. Eğitim kalitesi deyince öğretmenlerin ve okuldaki eğitim olanaklarının seviyesi en belirleyici özelliklerdir. Dil okullarının kalitesini sürekli denetim altında tutan British Council, Languages Canada gibi akreditasyonlara sahip olması bu konuda öğrencilere güvence verecektir. Ayrıca, yaz döneminde sıklıkla karşılaştığımız sorunlardan biri de okuldaki Türk öğrenci sayısının fazlalığı olmaktadır. Bu nedenle özellikle yabancı dil gelişimi amacı ile yurtdışına eğitime gidecek öğrenciler için okuyacakları okullarda görece az sayıda Türk olması yabancı dil öğrenim süreçlerine olumlu etki yapacaktır.

Haberin Devamı

Daha çok 13-17 yaş grupları için sunulan yaz okulu programlarında en önemli kriter sağlık ve güvenliktir. Öğrencilerin güvenliğinin 24 saat boyunca güvence altında tutulması ve sağlık olanaklarına erişim imkanları doğru okul seçimi yaparken en dikkat ettiğimiz konudur. Konaklama, beslenme ve ders dışı aktivitelerin zenginliği de önemli kriterler arasındadır.

Yaz döneminde en fazla talep alan ülkeler; ilk olarak Türkiye’ye yakın olmaları nedeni ile İngiltere, İrlanda ve Malta gibi İngilizce konuşulan ülkelerdir. Yani sıra Kanada da son yıllarda giderek artan şekilde talep görmektedir. Bütçe eğitim süresine göre fark edecek olmakla birlikte ortalama 4 haftalık bir dil eğitimi ve aynı sürede konaklama maliyetleri Kanada için 1.800-2.200 CAD arasında olacaktır.

Haberin Devamı