Gazete Vatan Logo

Yurtdışına odaklı DYH Hürriyet'le Avrupa seri ilan liderliğine aday

DYH: Yurtdışında ortaklık ya da satın almalarla büyüyeceğiz

Doğan Yayın Holding Başkan Yardımcısı (CFO) ve Yönetim Kurulu Üyesi Soner Gedik, gelecek bir kaç yıllık stratejilerinde yurtdışında gerek ortaklıklar gerekse satın almalarla atılacak adımların öne çıkacağını vurguladı. Gedik, bu strateji doğrultusunda atılan adımlardan biri olan Hürriyet'in basılı ve online seri ilan alanında önde gelen şirketlerden Trader Media East'in (TME) tamamını satın alma girişimi olumlu sonuçlanırsa Avrupa'nın lider seri ilan oyuncusu haline geleceklerini söyledi. Gedik, "İki üç haftada sonuçlanacak. Umarız lehimize sonuçlanır" dedi.

MİLYON DOLARLIK TEKLİF

Hürriyet Invest BV, bu ay başında yaptığı açıklamada, yazılı ve online reklam grubu Trader Media East (TME) için 500 milyon dolarlık nakit satın alma teklifinde anlaştığını bildirmişti. TME grubu, başta emlak, otomotiv ve insan kaynakları olmak üzere, çıkardığı günlük ve haftalık gazeteler, dergiler ve internet siteleri vasıtasıyla sektörel seri ilan yayıncılığı yapıyor. Başta Rusya olmak üzere çeşitli Doğu Avrupa ülkelerinde faaliyette bulunuyor. TME, Rusya, Polonya, Macaristan, Hırvatistan, Ukrayna, Kazakistan, Belarus ve Litvanya olmak üzere toplam 8 ülkede faaliyet gösteriyor

ANA TEMAMIZ YURTDIŞINA AÇILMAK

Doğan Yayın Holding olarak daha önceki hedeflerinin Doğan TV'yi oluşturmak ve yeni bir kanal ilave etmek olduğunu söyleyen Soner Gedik, "Biz bunu gerçekleştirdik, Star TV'yi aldık. Tematik kanalları kurduk ve yabancı ortaklığı da yaptık ve bir iki yıllık stratejiyi çok iyi uyguladık. Bu yılın temel hedefi yurtdışında büyümek. Bir iki yıl sürecek olan ana temamız yurtdışına açılmak" dedi.

KANAL D ROMANYA

DYH, bir kaç gün önce de 18 Şubat 2007'de Romanya'da yayına başlayacak olan Kanal D Romanya'nın (Doğan Media International SA) yüzde 25.1'ine karşılık gelen hisselerinin satışı konusunda Ringier Grubu ile karşılıklı mutabakata vardığını açıklamıştı. Ringier Grubu, uluslararası faaliyetleri ve dünya çapında yaklaşık 6 bin 500 çalışanı ile İsviçre'nin en büyük medya kuruluşu.

AXEL İLE BİRLİKTE HAREKET EDECEK

Reklam pazarındaki yüzde 42 payla Türkiye'nin en büyük medya grubu olan DYH, Kasım ayında Almanya'nın en büyük gazete yayıncısı olan Axel Spring'e Doğan TV'nin yüzde 25 hissesini 375 milyon Euro'ya satmıştı. Soner Gedik, Axel'le yapılan prensip anlaşması gereği TV alanında gelişmekte olan ülkelerdeki yatırım fırsatlarını birlikte değerlendireceklerini ve yatırımların Doğan TV üzerinden gerçekleşeceğini söyledi. Gedik, bu amaçla bir kaç incelemede bulunduklarını ve bu yıl ya da gelecek yıl sonuçlarının alınmaya başlayacağını belirtti. Gedik, "Axel'le yaptığımız prensip anlaşmasına göre gelişmekte olan ülkelerde ve özellikle onların yazılı medyada bulundukları ülkelerdeki broadcasting fırsatlarını birlikte değerlendireceğiz ve Doğan TV üzerinden yatırım yapacağız" dedi.

YENİ ORTAKLIKLAR GÜNDEMDE

Doğan Yayın Holding Başkan Yardımcısı (CFO) Soner Gedik, ayrıca sadece Axel Springer'in mevcut olduğu yerlerde değil onların olmadığı yerlerde de Doğan TV olarak ortaklıklara baktıklarını ve sadece sıfırdan kurma değil orta büyüklükteki gruplarla ortaklığa da gidebileceklerinin işaretini verdi ve ekledi: "Biz Doğan TV olarak Axel'le birlikte fırsatlar görüyoruz. Ayrıca Axel'in olmadığı yerlerde de iki üç tane görüşme yapıp sonuç alabileceğimiz gruplar var. Bizim Axel'in mevcut olduğu yerlere kolay girme imkanımız var ama onların olmadığı ülkeler de var. Oralarda da yaklaşımda bulunuyoruz. Daha ziyade gelişmekte olan Doğu Avrupa ülkelerinde."

Haberin Devamı