Gazete Vatan Logo

Yurt dışında oy kullanan seçmen sayısı 1 milyon 227 bin oldu

YSK Başkanı Güven,"Yurt dışında ve gümrüklerde an itibarıyla oy kullanan seçmen sayımız 1 milyon 227 bin 931. Bugün ve yarın bu rakam daha da artar" dedi.

Yurt dışında oy kullanan seçmen sayısı 1 milyon 227 bin oldu

YSK Başkanı Sadi Güven seçimlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Güven, "Daha önce ilçelerden gelen sayıları dikkate alarak 144 bin olarak açıkladık. Ancak o zaman sandıklardaki seçmen listeleri, sayıları tam belli değildi, şimdi rakam netleşti. Bu seçimde bu şekilde taşınan seçmen sayısı 120 bin 724" dedi.

DÜNYADA BİR İLK

Sandık tutanakları ile ilgili dünyada ilk kez bir sistem kullanıldığını belirten YSK Başkanı Güven,"Mahalledeki sandık sonuç tutanağının Türkiye geneline yansımasına kadar tüm süreci sonuçları tarayarak, YSK'ya geldiği anda eş zamanlı siyasi partilere gönderiyoruz. Dünyada ilk kez biz yapıyoruz, şeffaflık adına bunu dünyada ilk yapan belki biziz ve çok güvenli bir seçim yaptığımıza inanıyorum" ifadelerini de kullandı.

1 MİLYON 227 BİN KİŞİ OY KULLANDI

Yurt dışında kullanılan oylarla ilgili de konuşan YSK Başkanı Güven, "Yurt dışında ve gümrüklerde an itibarıyla oy kullanan seçmen sayımız 1 milyon 227 bin 931. Bugün ve yarın bu rakam daha da artar" diye konuştu.

Haberin Devamı