Gazete Vatan Logo

Yurt dışına para kaçıranı affetmeyiz

İş dünyasına seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her kim yatırımlarını işini büyütmek için değil de para kaçırmak için böyle yola tevessül ediyorsa onu affetmeyiz. 81 milyonun eli de yakalarında olur” dedi.

Yurt dışına para kaçıranı affetmeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurt dışına varlık kaçırmaya çalışanları affetmeyeceklerini belirterek, 81 milyon vatandaşın elinin de böyle yola girenlerin yakasında olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin ekonomik büyüklüğü arttıkça küresel düzeydeki yatırım trafiğinin de hızlanacağını vurguladı. İş dünyasına seslenen Erdoğan, şunları kaydetti:

Yastık altı yapmayın

“Her kim işini, ticaretini, yatırımlarını büyütmek, geliştirmek, yaygınlaştırmak için değil de para kaçırmak için böyle bir yola tevessül ediyorsa kimse kusura bakmasın onu da affetmeyiz. Sadece bizim değil, 81 milyon vatandaşımızın eli böyle bir yola tevessül edenlerin hem bu dünyada hem de öteki dünyada yakasında olacaktır. Bu ülkenin ve bu milletin imkanlarıyla büyüyüp gelişen herkese yakışan, kazancını da aynı yolda kullanmaktır. Bir kez daha söylüyorum. Bu sözlerim yurt dışında yatırım yapanlara değildir. Yurt dışına varlık kaçıran varsa onlaradır. Böyle bir davranışın hiçbir makul geçerli izahı olamaz. Çünkü Türkiye’de hiç kimsenin çözülemeyecek bir sorunu yoktur.”

Haberin Devamı

Erdoğan, “Ülkenin yatırıma ihtiyacı olduğu bir dönemde iş adamı parasını yastık edip üzerinde uyumayı tercih ediyorsa, sorumluluklarının farkında olup olmadğını düşünmesi lazım” dedi.

İş dünyası ‘OHAL kalksın’ diyorsa bu bizi üzer
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Zaman zaman kulağımıza birilerinin Olağanüstü Hal uygulamasını bahane ederek iş dünyasının yatırım şevkini kırmaya çalıştığı yönünde şikayetler geliyor. Tüm iş dünyamıza sesleniyorum, Allah aşkına OHAL’İN terörle mücadele dışında kullanılması bugüne kadar kesinlikle olmuş mudur? Bu bizim girişimcilerimiz, iş adamlarımız için kullanılmış bir yol değil ki. Ama bizim karşımıza, hele hele iş adamlarımız çıkıp da dernekleriyle vesaire ‘OHAL kalkması gerekiyor’ diyorsa bu bizi üzer” diye konuştu.
En rahat ulaşılan Cumhurbaşkanıyım
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım’ın iş dünyasıyla çok yakın ilişkileri olduğunu, Ekonomi Bakanı’nın bizzat iş dünyasının içinden geldiğini, aynı şekilde diğer bakan ve bürokrat arkadaşlarının da daima iş dünyasına destek olmayı şiar edindiğini anlattı. Erdoğan, “Çok toplantıya katılıyorum. İlla makamda olması şart değil. Katıldığım toplantılarda dahi bu tür şikayeti olanlar şurada kapıda ayakta beni yakalasalar, orada bile kendilerini dinler ve gereğini yaparız. Herhalde Türkiye’nin en kolay, en rahat ulaşılabilir Cumhurbaşkanı, Türkiye tarihinde ben olurum” dedi.
4 yabancı yatırımcı Süper Teşvik istedi
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “2018 yılı ihracatımızda her ay rekor kırarak yıl sonunda 170 milyar doları oldukça geçeceğimizi görüyoruz ve 2018 yılı ilk çeyrek büyümesi bizim beklentimiz doğrultusunda yüzde 7’nin biraz daha üzerinde olacak” dedi. DEİK Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Zeybekci, yabancı yatırımcıların Süper Teşvikler’le ilgilendiğini söyledi.
Zeybekci, şunları kaydetti: “İş dünyamızla toplantılarımızda, yatırım planlarını konuşuyoruz, öyle ki ‘Proje Bazlı Teşvik Sistemi’nde olduğu gibi yatırımcılarımızın yatırım vizyonlarını hep beraber çiziyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım, toplantı öncesi sizi beklerken dışarıda 4 tane uluslararası yatırımcının ‘Proje Bazlı Teşvik Sistemi’ ile ilgili talepleri oldu.”
2 trilyon dolarlık hedef
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’yi 1 trilyon dolar dış ticaret, 2 trilyon dolar milli gelir düzeyine çıkartma hedefimiz var. Bu konuda iş dünyamızla eskilerin dediği gibi kavilleştik. İnşallah durmadan, yorulmadan, bıkmadan çalışacak ve 2023 hedeflerimize ulaşacağız” dedi.
Adım atana koşarak yaklaşırız
Sadece 2006’dan 2017 yılı sonuna kadar Türkiye’ye 180 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırım geldiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ama bu da bize yetmiyor. Hedeflerimiz büyük. Yatırımları daha çok artırmamız gerekiyor. Kendi kaynaklarımızı sonuna kadar kullanacak bunun yanında uluslararası yatırımcıları da ülkemize daha çok çekeceğiz” dedi. Erdoğan, Türkiye’nin hem siyasette hem de ekonomide kendisine bir adım yaklaşana adeta koşarak giden bir ülke olduğunu ifade etti ve ekledi: “Bugüne kadar Türkiye’ye yatırım yapıp da bundan pişman olan ülke yok.”
Erken seçim rahatlattı
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, “Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento seçimlerinin 24 Haziran’da yapılması, seçim ve buna bağlı belirsizlik ortamını çok kısa sürede sonuçlandıracağı için piyasalarda hemen bir rahatlama etkisi oluşturdu” dedi. Elde edilenleri koruyarak ama daha iyisini hedefleyerek çalışmaya devam edeceklerini belirten Olpak, şunları kaydetti: “Biz, milletimizin refahı için çalışan sanatkarlarız ve sanatımızı, ülkemizi en güzel şekilde temsil etmek adına icra ediyoruz.”

Haberin Devamı