Gazete Vatan Logo

Yurt dışı dinlemelere soruşturma!

Yurt dışı dinlemelere soruşturma!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, yabancı istihbarat kaynaklı dinlemelerle ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenen 9. İnternet Yönetişimi Forumunun açılışın gerçekleştiren Bakan Elvan çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu: “Yurt dışı yasadışı dinlemelere ilişkin gerekli soruşturma kovuşturma başlatıldı. Şu anda hem Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı, hem Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bu çalışmalar yürütülüyor. Özellikle TİB’e yönelik olarak söylüyorum. Çünkü İstanbul’da da yürütülen biliyorsunuz davalar söz konusu. Kim yasadışı bir dinleme gerçekleştirmişse, kim hukuku, yasaları çiğnemişse, bunlar eninde sonunda hesabını verecektir.”
‘Kabul edilemez’
Türkiye’nin müttefikleri tarafından gerçekleştirilen dinlemelerin kabul edilemez olduğunu belirten Elvan, “Hele hele bir müttefikimiz tarafından yapılmış olmasını kabul edebilmemiz mümkün değil. Zaten bu konudaki açıklamaları, bizim basın sözcümüz, ilk bakanlar kurulundan sonra yaptı. Bu konuda ilgili ülkelerle görüşmeler devam edecek. Şu aşamada daha fazla bir şey söylemek istemiyorum” dedi.
‘Tüm ülkeler birbirini dinliyor’
Alman düşünce kuruluşu Aspen Enstitüsü’nün Başkanı Rüdiger Lentz, Alman ve Amerikan gizli servislerinin Türkiye’yi dinlediği haberlerinin art arda basına sızdırılmasıyla ilgili olarak, “Bunun arkasında büyük bir plan ya da resmi bir niyet olduğunu düşünmüyorum ancak şu da kesin; bunlar iki ülke arasında ilişkilere zarar vermek isteyenlerin elini güçlendiriyor” dedi. “Gerçekçi olmak gerekirse, tüm ülkeler birbirini dinliyor, birbirine karşı casusluk yapıyor” diyen Lentz, “Geçmişte de böyleydi, şimdi de böyle. En yakın partnerler olan ABD ve İngiltere bile birbirlerine karşı casusluk yapıyor. Problem, bu faaliyetlerin sınırının ne olduğu ve nasıl denetleneceği konusunda. Eğer bunları yapıyorsanız, yakalanmamayı da bileceksiniz “ şeklinde konuştu.

Haberin Devamı