Gazete Vatan Logo

Yürekleri ağızlara getirdiler!

Bayram yarışında boğazı geçmeye çalışırken kaybolan 3 gençten iyi haber geldi!

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü nedeniyle, Gelibolu'dan Lapseki'ye yüzerek geçmek için denize giren 3 genç kayboldu. Üç genç yarışa katılmak istedi ancak kontenjanda yer kalmayınca yarışa alınmadılar. Üç genç ısrarla yarışa katılmak istedi ve denize girdikten bir süre sonra dalgalar arasında kayboldu. Yüzücüler bir süre sonra bitkin halde bulundu.

Çanakkale Rotary Kulübü tarafından bugün düzenlenen Çanakkale- Eceabat parkurunda Boğazı’nı Yüzerek Geçme Yarışları’nın kontenjanı dolduğu için kayıt yaptıramayan Lapsekili gazeteci 30 yaşındaki Mustafa Uçmaz ile Lapseki’de bir fabrikada çalışan 22 yaşındaki Ulvi Aygün ve işçi 21 yaşındaki Abdurrahman Esin, kendilerine ayrı kulvar belirledi. Çanakkale Valililiği’ne başvurarak Gelibolu- Lapseki arasından boğazı geçmek istediklerini söyleyen 3 yüzücüye güvenlik gerekçesiyle olumsuz yanıt verildi. İddiaya göre Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan izin alan 3 yüzücü, bir tekne refakatında Gelibolu Limanı’ndan saat 12.30’da denize girdi. Yüzücüler, kıyıdan uzaklaştıktan bir süre sonra poyraz rüzgarının oluşturduğu büyük dalgaların arasında gözden kayboldu.

YÜZÜCÜLER BULUNDU

Çanakkale Boğazını yüzerek geçmeye çalışırken azgın dalgarın arasında kaybolan Mustafa Uçmaz, Ulvi Aygün ve Abdurrahman Esin kaybolduktan bir süre sonra denizde bitkin halde bulundu. Yüzücüler tekneye alındı ve Lapseki’ye getiriliyor.

BOĞAZ GEÇİŞLERE KAPATILDI

Bu arada Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi’ndeki yetkililer, telsiz kanalından, Çanakkale Boğazı’nda 3 kişinin kayıp olduğunu, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ve bu nedenle boğazın transit gemi geçişlerine kapatıldığını anons etti.

Haberin Devamı