Gazete Vatan Logo

Yürekler hopladı!

5 yıl önce G.Osmanpaşa’ya taşınan 14 katlı Taksim İlk Yardım Hastanesi’nde sigaradan çıktığı sanılan yangın, kısa sürede yanıcı straforla kaplı binanın dış cephesini kül etti. Alarmın çalmadığı hastanede, hastalar apar topar tahliye edildi.

Yürekler hopladı!

İstanbul Gaziosmanpaşa’da bulunan Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dün çıkan ve İstanbul’un her yerinden görülen yangında, binanın dış cephesi, yalıtım ve izolasyon için kullanılan yanıcı staforlar nedeniyle kül oldu. Mucize eseri can kaybı yaşanmayan hastanedeki tüm hastalar tahliye edildi. Alevler iki saat sonra tamamıyla kontrol altına alındı.

Dış cephe alev alev yandı

Gaziosmanpaşa Karayolları Mahallesi’ndeki Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin çatısında dün akşam çıkan yangın, kısa sürede binanın dış cephesine yayıldı. Yangın üzerine Fatih, Bayrampaşa, Bağcılar, Bakırköy, Gaziosmanpaşa, Kağıthane, Sultangazi, Bahçeşehir, Şişli, Beyoğlu, Sarıyer itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. Hastalar itfaiye ve sağlık ekiplerince başka hastanelere nakledildi. Bazı hastalar, itfaiye merdiveniyle binadan indirildi. Büyük bir şans eseri can kaybı ya da yaralanma yaşanmayan yangın, itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu iki saatte kontrol altına alındı. Ardından soğutma çalışmaları başlatıldı.

Haberin Devamı

Vali Şahin: 4 savcı görevlendirildi

İstanbul Valisi Vasip Şahin de olay yerine gelerek çalışmaları inceledi. Vali Şahin, “İtfaiyecilerimizin verdiği bilgiye göre hastane içinde yangın yok, sadece duman var. Duman tahliyesi yapılıyor. Yangın dış yüzeyde ve çatıda meydana geldi. İçerideki hastaların tamamı tahliye edilmiş durumda. Sayın başsavcımızla da beraberiz. İki başsavcı vekilimiz ve dört savcımızın konuyla ilgilendirildiğini söyledi. Şu ana kadar can kaybı bilgisi gelmedi. Yangının çıkışıyla ilgili arkadaşlarımız teknik incelemelerini yapacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bakanı’nı aradı

Öte yandan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Taksim Hastanesi’nde incelemelerde bulundu. Bakan Demircan’ı, Vali Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve hastane yetkilileri karşıladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yangının ardından Sağlık Bakanı Demircan’ı telefonla aradığı ve bilgi aldığı öğrenildi.

Hasta yakınları: Alarmlar çalmadı

Ortopedi servisinde tedavi gören Mehmet Kekeç de, “Biz giriş katta yatıyorduk. Birden camlar patlamaya başladı. Üst katlar bayağı kötüydü. Kendi imkanlarımızla çıktık” dedi. Hastane çevresinde bulunan görgü tanıkları ise, “Çekiçler yokmuş, yangın alarmlarını çalamamışlar” iddiasında bulundu. Hasta yakınları da yangın sırasında alarmın çalmadığını söyledi.

Haberin Devamı

İhmal varsa gereği yapılır

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Moğolistan ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım, Taksim Hastanesi’ndeki yangınla ilgili olarak şunları söyledi: Şu an itibariyle 32 yoğun bakım hastası, başka hastanelere nakledildi. Olayda yaralı yok. Yangının nedeni kontrol altına alındıktan sonra incelenecek. İhmal, kusur varsa gereği yapılacak.