Gazete Vatan Logo

Yürek yakan veda!

Uludağ’da kızakla kayarken düşüp başını kar birikintisine çarparak hayatını kaybeden 8 yaşındaki Elif Uymuşlar dün son yolculuğuna uğurlandı.

Kazayı hafif yaralı olarak atlatan ve tekerlekli sandalye ile cenazeye getirilen anne Ceyda Uymuşlar, güçlükle yerinden kalkarak küçük kızı Elif’in tabutuna son bir kez sarıldı ve gözyaşı döktü. Baba Cengiz Uymuşlar ise ayakta durmakta güçlük çekmesine rağmen, bir an olsun kızının tabutu başından ayrılmadı.

Karne hediyesi olarak ailesi tarafından Uludağ'a götürülen ancak kaza sonrası Çekirge Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybeden Kocamustafapaşa İlkokulu 2. sınıf öğrencisi Elif Uymuşlar için dün ikindi vakti Kocamustafapaşa Sümbül Efendi Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze töreninde taziyeleri baba Cengiz Uymuşlar ile anne Ceyda Uymuşlar ve yakınları kabul etti. Cenazeye katılan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, acılı anne ve babaya başsağlığı diledi. Cenaze törenine, küçük Elif’in okul ve mahalle arkadaşları ile çok sayıda vatandaş da katıldı. Mustafa Demir, cenaze namazında baba Cengiz Uymuşlar ile yan yana saf tuttu. Başta acılı aile olmak üzere, cenazeye katılanlar küçük Elif için gözyaşı döktü.

’HERKES KIZIMA DUA ETSİN’

Haberin Devamı

Acılı anne Ceyda Uymuşlar kameralara doğru güçlükle, ’Madem çekiyorsunuz, herkes kızıma dua etsin’ demekle yetindi. Elif Uymuşlar, kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında Silivrikapı Ayvalık Mezarlığı’na defnedildi.

Küçük Elif’in ölümünün ardından, geride Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Fatih Kaymakamı Ahmet Ümit’in de katıldığı bir açılış sırasında çekilen görüntüler kaldı. Görüntülerde, üzerinde folklor kıyafeti olan küçük Elif, Başkan Mustafa Demir ile Kaymakam Ahmet Ümit’in hemen önünde yer alarak, kurdele kesim merasimine katılıyor.