Gazete Vatan Logo

Yürek yakan rastlantı

Bebeği yapay canlandırma ile kurtulan baba 'Birimize bir şey olursa diye Nuray’ı istedik malum olmuş'

İstanbul Ümraniye’de trafik kazasında öldükten sonra hastanede 7 aylık bebeği postmortem (yapay canlandırma) ile kurtarılan Nuray Altun’un evinde sevinç ve acı bir arada yaşanıyor. Baba Cengiz Altun “Birimize bir şey olursa kalana destek olur diye Nuray benim ısrarımla hamile kalmıştı.

Sanki bugün yaşanacaklar içime doğmuş” dedi

Ömerli’de bir şirketin muhasebesinde 6 yıldır çalışan 28 yaşındaki Nuray Altun cuma akşamı saat 19.00 sıralarında Ümraniye Çakmak Mahallesi’nde işyeri servisinden indiği sırada bir kadın sürücünün kullandığı otomobilin altında kaldı. 7 aylık hamile olan Nuray Altun ağır yaralandı, çevredekilerin yardımına koştuğu anne adayı ambulans ile hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti.

Genç kadının ölümü sağlık ekipleri tarafından Ümraniye Devlet Hastanesi acil servisine telsizle bildirilerek bebeğin kurtarılması için hazırlık yapılması istendi. Daha önce birlikte olduğu Selim Geçimli’nin silahla vurduğu anne Yeliz Karahasanoğlu’ndan aynı yöntemle Zeynep Gülfem bebeği kurtaran ekip hazırlandı. Acil serviste bir sedyenin üzerinde yapılan sezaryenle annesini kaybeden kız bebek kurtarılıp yenidoğan yoğun bakım servisinde solunum cihazına bağlandı. Annesinin ismini taşıyan Nuray bebek geçen sürede solunum cihazından çıkarılıp bir gönüllü anne tarafından emzirilmeye başlandı.

Birimize bir şey olursa

Eşinin ölümüyle acıyı, kızının hayata bağlanmasıyla buruk bir mutluluk yaşadığını anlatan Cengiz Altun şöyle konuştu: “Nuray’la üç yıl önce evlendik. Aynı zamanda akrabamızdı. Maddi olarak kendimizi toparlamak için bir süre çocuk yapmayı ertelemiştik. Ancak ben birimize bir şey olursa kalana destek olur diye ısrarımla Nuray hamile kalmıştı. Kızımız olacağını öğrenince Nuray hiç kız kardeşi olmadığı için çok heyecanlanmıştı. Kızıma abla olacağım demişti, önümüzdeki günlerde bebeğimiz için alışverişe çıkıp odasını hazırlayacaktık. Ancak bunları eşim göremedi. Bundan sonra benim varım yoğum küçük kızım olacak. Bütün imkanlarımı ona annesizliği hissettirmeden büyütmek için kullanacağım. Kızım artık eşimin bana emaneti.”

Acıyla gelen üçüncü mutluluk

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Servis Şef Yardımcısı Dr. Şirin Güven ve ekibi Türkiye’de acıyla gelen üçüncü mucizeye imza attı. 86 gün önce Ümraniye’de meydana gelen cinayette 8 aylık hamile Yeliz Karahasanoğlu’nun aynı yöntemle kurtarılan bebeğine Gülfem ismi konmuştu. Hastanede iki, Türkiye’de üçüncü mucize ise Nuray bebekle geldi.

Nuray bebek daha şanslı

Doktor Şirin Güven, Nuray bebeğin, Gülfem bebekten daha şanslı olduğunu söyleyerek “Sağlık durumu fizyolojik gelişimi ve onunla olan bir aileye sahip olduğu için Nuray bebek, Zeynep Gülfem’e göre daha şanslı. Gülfem bebeğin beyinde hasar oluştuğu için nefes borusuna mama kaçıyor, bu yüzden ağızdan beslenemiyor. Mideden beslendiği için onu çocuk esirgeme kurumuna veremiyoruz. Daha uzun süre bizimle birlikte. İlk başlarda evlat edinmek için müracaat eden aileler de sağlık durumu yüzünden vazgeçti. Yardımsever birkaç kişi ihtiyaçlarını karşılıyor. Aile şefkatini de biz sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Haberin Devamı