Gazete Vatan Logo

Yüreğimiz bir kez daha yandı!

Mardin’in Midyat İlçesi’nde PKK saldırısı sonucu şehit düşen 20 yaşındaki Jandarma Komando Er Barış Akkabak’ın Antalya’nın Serik İlçesi’ndeki dede evine ateş düştü. Şehidin annesinin yaşamını yitirdiği, babası terk ettiği için dedesinin nüfusuna aldığı ortaya çıktı. Acılı dede, bir ihtiyaçları olup olmadığı sorulunca "Allah devletimize zeval vermesin. Başka bir şey istemiyorum. Engelli maaşım bize yetiyor. Çocuğumu son bir kez yüzünü görmek istiyorum" dedi.

Yüreğimiz bir kez daha yandı!

Kozan Mahallesi’ndeki eve Sabah saatlerde gelen yetkililer, şehidin dedesi Ramazan ve anneannesi Havva Akkabak’a acılı haberi verdi. Şehit haberinin verilmesi ardından eve büyük Türk bayrağı asıldı, komşuları ve yakınları aileye başsağlığı diledi. Şehidin anneannesi ve yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Sinir krizi geçiren anneanne Havva Akkabak’a sağlık görevlileri ambulansta müdahale etti. "İçim yanıyor" diye feryat eden dede Ramazan Akkabak, sinir krizi geçirdi, gömleğini yırttı.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU ARADI

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehidin evine taziye aracıyla pide ve ayran getirilerek vatandaşlara ikram edildi. Serik Belediye Başkanı Ak Partili Ramazan Çalık da eve gelerek şehidin yakınlarına taziyede bulundu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da dede Ramazan Akkabak’ı telefonla arayarak başsağlığı diledi.



DEDESİ NÜFUSUNA ALDI

Diğer yandan şehit Barış Akkabak’ın annesi Kadriye Akkabak’ın 2003 yılında kanser nedeniyle vefat ettiği, babası Cevdet Erdem’in ise kendilerini terk ettiği kaydedildi. Annesinin ölümü üzerine Barış Akkabak’ı nüfusuna alan dedesi, torununa babalık yaptı. Şehidin diğer iki erkek kardeşi Ferhat ve Onur’un ise başka ailelere evlatlık verildiği kaydedildi.

Alüminyum işiyle uğraşan Akkabak’ın, Manisa Kırkağaç’taki acemi birliğinden sonra dağıtım izni için dedesinin evine geldiği, iki hafta önce de Mardin Midyat’taki birliğine teslim olduğu belirtildi.

"DÖNÜNCE EVLENECEKTİ"

Haberin Devamı

Dede Ramazan Akkabak, torununu küçüklükten itibaren kendisinin büyüttüğünü söyledi. "Barış benim çocuğumdu" diyen deden Akkabak, "25 bin liraya araba aldım, dükkanı vardı. Askerden dönünce evlenecekti. Her şeyi hazırdı. Hazırlığını yapmıştı. Acı haber geldi, şehit oldu" dedi.

Şehidin dayısı Şaban Akkabak da yeğeniyle dün telefonla konuştuğunu belirtti. Motosiklet kullandığı için "Ben seni ararım" dediğini kaydeden Akkabak, "5- 10 dakika sonra ben aradım ancak meşgule aldı. Ardından, ’Operasyona gidiyorum, ortalık karışık’ diye mesaj attı. Ondan sonra da görüşemedik" diye konuştu.

Şehidin cenazesi ikindide kılınacak cenaze namazından sonra Gebiz Mahallesi’nde toprağa verilecek.

Haberin Devamı

DEDESİ HİÇBİR ŞEY İSTEMEDİ

Mardin’ın Midyat İlçesi’nde PKK saldırısı sonucu şehit düşen 20 yaşındaki Jandarma komando er Barış Akkabak’ın Serik’te oturan dedesi 78 yaşındaki Ramazan Akkabak, evinde taziyeleri kabul etti. Manavgat Kaymakamı ve Serik Kaymakam Vekili Nazmi Günlü ve Serik İlçe Emniyet Müdürü Fatih İnceyavuz ve ilçe protokolü şehit evine gelerek dede Ramazan Akkabak’a başsağlığında bulundu.

Taziyeleri evin önündeki alanda sandalyeye oturarak kabul eden Ramazan Akkabak’ın yamalı pantolonu dikkati çekti. Yanında oturan Kaymakam Günlü’nün bir ihtiyaçlarının olup olmadığını sorması üzerine şehit dedesi Ramazan Akkabak, "Allah devletimize zeval vermesin, başka bir şey istemiyorum. Engelli maaşın var, onunla geçiniyoruz. Bize yetiyor. Ben kimseden bir şey istemiyorum. Çocuğumun son bir kez yüzünü görmek istiyorum" dedi.