Gazete Vatan Logo
Magazin Yunus avcılarına kılıç çekti!

Yunus avcılarına kılıç çekti!

Game of Thrones’ dizisinin başarılı oyuncusu Maisie Williams, Japonya’daki yunus katliamına savaş açtı. İngiliz aktris, her yıl binlerce yunusun katledilmesine, “Bu bir cinayet. Sanki benim kalbime hançer saplıyorlar” dedi

Yunus avcılarına kılıç çekti!

Ülkemizde de geniş bir hayran kitlesi bulunan ‘Game of Thrones’ (Taht Oyunları) dizisinin sevilen oyuncusu Maisie Williams, Japonya’daki yunus avcılarına savaş açtı. Her yıl binlerce yunusun katledildiği Wakayama kentindeki Taiji kasabasını ziyaret eden Williams, yunus avının acil olarak durdurulmasını istedi. Deniz parklarına satılmak üzere yunus avlamanın bir ‘cinayet’ olduğunu söyleyen 19 yaşındaki İngiliz aktris, “Bu acımasız ve anlamsız katliam sonucunda, birçok yunus özgürlüğünden mahrum kalırken, yüzlercesi de hayatını kaybediyor. Kalbime hançer saplanmış gibi hissediyorum” dedi.

Hiçbir havuzun yunusların özgürlüğü için yeterli olmadığını da vurgulayan Williams, “Yunuslar özgürlüğüne çok düşkün hayvanlar. Okyanuslarda seyahat edip yeni yerler keşfederler. Bu kısıtlı su havuzları içinde hayatlarını devam ettiremezler” diye konuştu.

Deniz parklarına satılıyorlar

Japon halkının bile bu katliamdan haberi olmadığının altını çizen ünlü aktris, “Japonya’nın değil, katliamı yapan şirketlerin karşısındayım” dedi. Japonya’nın güneydoğu kıyısındaki Taiji kasabasının balıkçıları, yıllık av sezonu sırasında yunusların etrafını sarıp bir koya sürüyor. Kıstırılma usulüyle yakalanan yunusların binlercesi eti için öldürülüyor. Yüzlercesi de deniz parklarına satılmak üzere seçiliyor.

Haberin Devamı