Gazete Vatan Logo

Yunanlılar, kepçe operatörünü gözaltına aldı

Türk-Yunan sınırındaki Pazarkule Sınır Kapısı’nda su kuyusu açan Edirne Belediyesi’nin kepçe operatörü Musa Alerik’i manevra yaparken sınırı 8 metre geçtiği iddiasıyla gözaltına alan Yunanlılar, kepçeye de el koydu...

Yunanlılar, kepçe operatörünü gözaltına aldı

Edirne’den Yunanistan’a açılan Pazarkule Sınır Kapısı’nda su kuyusu açan Edirne Belediyesi’nin kepçe operatörü Musa Alerik, dün 17.30’da işini bitirdi. Dönüş için manevra yaparken sınırı 8 metre geçtiği iddiasıyla Yunanistan askerleri tarafından apar topar gözaltına alındı. Kepçesine de el konulan 38 yaşındaki operatör Musa Alerik, bir süre sınır karakolunda tutulduktan sonra Oristiada kentine götürüldü. Devreye giren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Oristiada’ya karakola götürülen işçinin serbest bırakılmasını istedi.

Karakoldan kente götürdüler

Yunan basınının kepçe operatörü Musa Alerik’in iki Yunan askerinin sınırı geçerek gözaltına alındığı yere çok yakın bir bölgede sınır ihlali yaptığını yazdığı olay dün akşama doğru saat 17.30’da yaşandı. Pazarkule Sınır Kapısı’nda gün boyunca kepçeyle su kuyusu açan Edirne Belediyesi personeli 38 yaşındaki Musa Alerik, saat 17.30 sıralarında çalışmasını bitirdi. Tampon bölgede geri manevra yaparak Türk tarafına dönen Musa Alerik, sınırı 8 metre geçtiği iddiasıyla Yunan askerleri tarafından apar topar göz altına alındı. Yunan askerleri, gözaltına aldıkları operatörün kullandığı Edirne Belediyesi’ne ait kepçeye de el koydu. Operatör Musa Alerik’i bir süre Kastanies Sınır Kapısı Karakolu’nda sorgulayan Yunan askerleri, daha sonra Orestiada kentine götürdü.

‘Bırakılması için görüşüyoruz...’

Edirne Belediye Başkanı CHP’li Recep Gürkan, “Belediyemizi ait bir kepçe Pazar Gümrük Kapısı’nda su hattı çalışması yapıyordu. Operatör aracı ile tampon bölgeden dönüş için manevra yaparken Yunan askerleri tarafından gözaltına alındı. Operatörümüzün bırakılması için Yunanlılarla görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

İki Yunan askere misilleme mi?

Pazarkule Sınır Kapısı’nın karşısındaki Yunanistan’ın Kastanies Sınır Kapısı karakolunda görev yapan Teğmen Angelos Mitretodis ile Astsubay çavuş Dimitris Kouklazis, geçen 1 Mart günü, birinci derece askeri yasak bölgeden Türkiye’ye girmiş ve gözaltına alınmıştı. Mahkemeye sevk edilen Yunan askerleri tutuklanıp cezaevine konulmuştu.

Haberin Devamı