Gazete Vatan Logo

Yunanistan’ı hedef alan darbecileri barındırmayız

Çavuşoğlu, Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosluk binasının açılışında meslektaşının yüzüne söyledi: İzmir’de ve ülkemizde sadece Yunanistan’ın hayrına olan insanlar barınabilir. Yunanistan’ı hedef alan teröristler, darbeciler ve hainler ülkemizde barınamaz

Yunanistan’ı hedef alan darbecileri barındırmayız

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias, Yunanistan’ın yenilenen İzmir Başkonsolosluğu binasının açılışını birlikte yaptı. Törende konuşma yapan Çavuşoğlu, “Biz Yunanistan ile ilişkilerimizde iş birliği ve diyaloğu temel yapı taşı olarak görüyoruz. Niko’nun da (Kocias) söylediği gibi anlaşamadığımız konular var. Bazen fırtınalı günler yaşıyoruz. Ama sonuçta sağduyunun hakim olmasının sebebi de iki tarafta da bu işbirliği ve diyaloğu temel taşı olarak görmek yatıyor” dedi. İki ülke arasında bazı konularda görüş ayrılıklarının sır olmadığını ifade eden Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Hainlere izin vermeyiz

Ama Yunanistan özellikle Türkiye’nin Avrupa Birliği üyelik sürecine her zaman çifte standarttan uzak durarak, hatta çifte standardı eleştirerek destek vermiştir. Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu esasen 1877 yılından bu yana İzmir’de bizim misafirimizdir. Ülkemizde Yunanistan temsilcilikleri ve burada görev yapan tüm personel bize emanettir, bizim misafirimizdir. İki ülkenin de kültüründe misafirin önemli bir yeri vardır. Dostum Niko, burada, İzmir’de ve ülkemizde sadece Yunanistan’ın hayrına olan insanlar barınabilir. Yunanistan’ı hedef alan teröristler, darbeciler ve hainler, yani Yunanistan’ı hedef alan hainler bizim ülkemizde barınamaz. Buna da izin vermeyiz.

Haberin Devamı

Çavuşoğlu’nun ardından söz alan Kocias şunları söyledi: Her türlü darbeciye, darbe girişimine karşı her zaman Türkiye’nin yanında olduk, olmaya devam ediyoruz. Ülkemizde teröristleri barındırmıyoruz. Ülkemizde her zaman geçerli olan husus, hukuk sürecinin ve uluslararası hukuk sürecinin işletilmesi yönündedir.

Pompeo ile görüştü

Bu arada, Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile telefonda görüştü. Kaynaklar, görüşmeyi karşı tarafın talep ettiğini belirtti.

Açılış sırasında kurtuluş provası

Açılış töreni sırasında İzmir’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96’ncı yıl dönümü için 9 Eylül’de gösteri yapacak Solo Türk uçaklarının prova uçuşlarından gelen sesler de salona ulaştı. Konuk Bakanın uçak sesleri üzerine parmağıyla havayı işaret etmesi üzerine Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, gülümseyerek endişelenecek bir durum olmadığını söyledi.

Haberin Devamı