Gazete Vatan Logo

Yunanistan darbeciyi 90 polisle koruyor!

15 Temmuz darbe girişimi başarısız olunca helikopterle Yunanistan’a kaçan 8 darbeciden eski binbaşı Ahmet Güzel tahliye edildi ve evinin korunması için 90 polis görevlendirildi

Yunanistan darbeciyi 90 polisle koruyor!

Yunanistan’ın iade etmediği 8 darbeci askerden eski binbaşı Ahmet Güzel tahliye edildi. Hürriyet’ten Yorgo Kırbaki’nin haberine göre, Yunanistan’da, ilgili komisyon tarafından geçen Salı günü iltica hakkı tanınan darbeci binbaşı Ahmet Güzel, idari tutuklu bulunduğu Atina Olimpiyat Köyü’ndeki polis karakolunun özel nezarethanesinden büyük bir gizlilikle serbest bırakıldı.

Özkaynakçı’yla aynı yere

Kathimerini gazetesi, FETÖ’cü Ahmet Güzel’in geçen Perşembe günü nezarethaneden bir polis aracına bindirilip, geçen 26 Nisan’da tahliye edilen darbeci yüzbaşı Süleyman Özkaynakçı’nın da kaldığı eve götürüldüğünü belirtti. Darbeci askerler için tahsis edilen ev, Yunan medyasına göre, Atina yakınlarında bulunuyor. Evin korunması için yaklaşık 90 polis görev yapıyor.

Bu arada sıkım gözetim altında tutulan FETÖ’cü Öykaynakçı’nın geçen hafta, Yunan polisinin refakatinde Atina Olimpiyat Köyü’ne gelerek, nezarathanede bulunun diğer darbeci askerleri ziyaret etttiği öğrenildi.

Diğerleri de bırakılacak

Nezarethanede halen 6 darbeci asker kalıyor. Darbeci askerlerin 18 aylık idari tutukluluk süresi mayıs sonuna kadar doluyor.

Haberin Devamı

Yunanistan’da tutukluluk süresinin dolması nedeniyle, iltica taleplerine verilecek cevaplar beklenmeden, darbeci yüzbaşı Feridun Çoban ve Abdullah Yetik’in 22 Mayıs, binbaşı Gencay Böyük ve yüzbaşı Bilal Kurugül’ün 30 Mayıs, yüzbaşı Uğur Uçan’ın da 31 Mayıs’da serbest bırakılmaları planlanıyor. Darbeci askerlere iltica hakkı tanınıp tanınmayacağına ilişkin nihai kararı ise Yunan Danıştay’ı verecek.