Gazete Vatan Logo

Yunanistan'da yarış başlıyor

Yunanistan'da yarış başlıyor

Yunanistan Antika Otomobil Kulübü Philpa tarafından her yıl Yunanistan’da düzenlenen “Philpa Uluslararası Klasik Otomobil Rallisi”, bu yıl 25-28 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Yunanistan’ın batısında Lamia-Karpenisi’de gerçekleşecek olan ralliye, Yunanistan, İtalya, Bulgaristan, Romanya, Belçika ve Makedonya’dan yaklaşık 80 araç katılacak.

Zorlu yarışta bu yıl ülkemizi Pergel Grup Ralli Takımı P+M Team temsil edecek. Toplam 500 km’lik parkurun katedileceği rallide, ekibimizi oldukça zor etaplar bekliyor.

2011’de 40.’sı düzenlenen yarışı birinci tamamlayarak, Komşu’daki bu geleneksel ralliyi kazanan ilk ve tek Türk ekip olma unvanını elinde bulunduran Pergel Grup Ralli ekibi P+M Team, büyük çekişmeye sahne olması beklenen bu yılki yarışta da yer alacak. Sinan Evman– Duygu Gündoğdu – Zeki Baştürk – Yunus Üstün – Barış Enselioğlu’dan oluşan ekip VW Karman Ghia marka araçlarla yarışacak.

Philpa International için her yıl farklı bir tasarımla Türk-Yunan Dostluğu’nu simgeleyen dizaynlar hazırlayan P+M Team’in bu yılki tasarımları “KEEP FRIENDSHIP!” - “DOSTLUĞA SAHİP ÇIK!” temalı.

Haberin Devamı

Philpa Başkanı Dimitris Vernardakis konuyla ilgili, “Bu yarışları rekabet etmenin ötesinde dostluk ve barış için, kaynaşmak için düzenliyoruz. Türkiye’deki dostlarımız her yıl rallilerimize katılıyor. Biz de elimizden geldiğince Türkiye’deki rallilere katılarak, bu dostluğu sağlamlaştırarak sürdürmeyi hedefliyoruz. Buna vesile olan P+M Team’e teşekkür ediyorum” dedi.