Gazete Vatan Logo

Yunanistan’a kaçacaktı!

Sabancı suikastının faili İsmail Akkol’un yakalandığı operasyonda Şerif Turunç'un da içlerinde bulunduğu 4 DHKP-C’linin daha Türkiye girdiği belirlenmişti. O teröristlerden İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne saldırı düzenleyen Şerif Turunç Yunanistan’a kaçmak isterken Tekirdağ’da kıskıvrak yakalandı. Şerif Turunç'un yakalanmasının ayrıntıları...

Yunanistan’a kaçacaktı!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasına önceki gün Fatih Hırkai Şerif Mahallesine bakan arka sokaklarından atılan roket emniyetin duvarında patlamıştı. Şans eseri ölen yada yaralanan olmamıştı. Polis olaydan sonra bölgeyi çembere alarak geniş çaplı bir operasyon başlatmıştı. Saldırgan kullandığı boru tipi roketatarı olay yerinde bırakması üzerine saldırganın kimliği de kısa sürede belirlenmişti. Yapılan incelemede saldırıyı düzenleyenin DHKP-C’nin arananlar listesinde olan Şerif Turunç olduğu tespit edildi.

Polise ateş açmıştı

Polis roketli saldırıyı düzenleyen teröristi her yerde arar iken bir saldırı haberi de Esenyurt’tan geldi. Devriye gezen resmi polis ekiplerine silahla ateş açan bir kişi kaçarak izini kaybettirdi. Bu olayda da yaralanan ve ölen olmazken saldırgan iki sokak ötede silahını ve beraberinde taşıdığı çantasını bırakarak kaçtı. İstanbul Emniyet Müdürülğü Terörle Mücadele Şube ekipleri saldırganı yakalamak için kamera görüntelerini incelemeye aldı. Saldırganın kaçış güzergahı belirlenirken çantada ve silah üzerinde yapılan incelemede de bu eylemin failinin de başına 300 bin TL ödül konularak aranan Şerif Turunç olduğu tespit edildi.

Haberin Devamı

Akkol ile gelmişti

Saldırıyı yapan teröristin Sabancı suikastı faili DHKP-C’li İsmail Akkol ile beraberindeki Fadik Adıyamın, geçen yıl Şubat ayında Aydın’da düzenlenen operasyonla yakalanmıştı.Yunanistan’dan iki grup halinde Türkile’ye girdiği belirlenen teröristlerden İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman’ın deniz yoluyla ülkeye giriş yaptıkları tespit edilmişti. İstihbarat kaynakları ikinci gurubun ise Bulgaristan üzerinden Türkiye’ye girdiği bilgisini paylaşması üzerine bu gurupta olan Şerif Turunç ile Bilgihan Karpat her yerde aranıyordu. Şerif Turunç, Ankara’da DHKP-C terör örgütüne yönelik yapılan operasyon kapsamında 10 Ağustos 1998’de tutuklanmıştı. 1999’da tahliye edilen Turunç’un örgütün Silahlı Probaganda Birimi’ne bağlı militan olarak eğitim kamplarında bulunduğu belirtiliyor.

Yugoslav menşeli askeri mühimmat!

Sabancı suikastının faili İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman’ın yakalandığı operasyonlarla aynı tarihlerde Türkiye’ye girdiği tahmin edilen Şerif Turunç, önceki gün gerçekleştirdiği eylem sonrası Tekirdağ’da 15 ayrı adrese düzenlenen operasyonda yakalandı. On yıl önceki haliyle çok farklı bir görünümde yakalanan teröristin tanınmamak için kendisini bıyıkla kamufle etmeye çalıştığı ortaya çıktı. Öte yandan İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasına saldırıda kullandığı boru tipi roket atarın da kamu oyuna lav silahı olarak lanse edilmesine karşın Bulgaristan menşeili bir askeri mühimmat olduğu belirlendi. Mühimmatın RPG-7 nin daha etkisiz bir türünü attığı belirtildi. Mühimmatın üzerindeki kriminal çalışma devam ediyor. Şerif Turunç, sorgulanmak üzere İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirildi.

Haberin Devamı