Gazete Vatan Logo

Yunanistan 70 mülteciyi iade etti

İzmir'in Dikili İlçesi'nden yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçen çoğunluğu Pakistanlı olan Cezayir, Afganistan ve Suriye uyruklu 70 mülteci Türkiye'ye iade edildi. Grup içinde Mardinli olan 1 de Türk mültecinin bulunduğu belirtildi.

Yunanistan 70 mülteciyi iade etti

AB ile Türkiye arasındaki, 20 Mart'tan sonra Yunanistan'a geçen sığınmacıların iadesini öngören Geri Kabul Anlaşması'nın uygulanması kapsamında bugün 70 kişilik bir kafile daha geri yollandı.

Jalem Tur'un 'Nazlı Jale' adlı gemisiyle Dikili Sahil Güvenlik Botu eşliğinde, saat 11.30'da, Dikili Limanı'na getirilen mültecilerin tamamının yetişkin erkek olduğu belirtildi. Dikili Limanı'ndan karaya çıkartılan çoğunluğu Pakistanlı olan Cezayir, Afganistan ve Suriye uyruklu 70 mültecinin arasında bir de Türk olduğu öğrenildi. Türk mültecinin Mardin nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi.

İlk olarak parmak izi alınan mülteciler daha sonra sağlık taramasından geçirildi. Saat 13.30'da kimlik tespit işlemleri bitirilen mülteciler, ardından İzmir'den gelen Yabancı Şube ekipleri tarafından 3 otobüse bindirilerek Kırklareli'nde bulunan kampa gönderildi.