Gazete Vatan Logo

Yunan rallisine Türk imzası

Yunanistan Antika Otomobil Kulübü PHILPA tarafından her yıl Yunanistan’da düzenlenen “Philpa Uluslararası Klasik Otomobil Rallisi”, bu yıl 25-28 Eylül tarihleri arasında gerşekleşti.

Orta Yunanistan’daki Lamia kentinden start alan ve Karpenissi bölgesinde gerçekleşen yarışta 48 araç finişe ulaştı. Toplam 500 km’lik zorlu dağ etaplarının katedildiği ralli, büyük çekişmeye sahne oldu.

Pergel Grup Ralli Takımı P+M Team ve İSTEK Belde Okulları’nın beraber katıldığı bu yılki rallide toplam 3 ekip ülkemizi temsil etti. Ekiplerimiz yarışta, Yunanistan, Avusturya, Belçika, İrlanda, Kıbrıs ve Bulgaristan’dan gelen rakipleriyle mücadele etti.

3 gün süren zorlu rallide “İSTEK Belde- P+M Team” 1 nolu araçla yarışan Sinan Evman – Deniz Demirtaş ikilisi, ilk özel etapta yaşadıkları teknik aksaklıktan ötürü yarışın ilk gününü 20. sırada tamamladı. Bu sonuca rağmen yarışı bırakmayan ikili, geri kalan 17 etapta sergilediği mükemmel performansla kategorisinde şampiyonluğu kucakladı.

“İSTEK Belde - P+M Team” 3. nolu araçla yarışan Zeki Baştürk – Duygu Gündoğdu ekibi, F kategorisinde üçüncülük kupasını kaldırdı. İlk yurtdışı yarış deneyimini, Komşu’daki en zorlu klasik ralli olarak tanınan Philpa International’de yaşayan ekibimizin başarısı, Yunan rakipleri tarafından da alkışlandı.

Haberin Devamı

En iyi yabancı ekip dalında birincilik ve ikincilik kupalarını kazanan da yine İSTEK Belde - P+M Team’den Zeki Baştürk – Duygu Gündoğdu ve Sinan Evman – Deniz Demirtaş çiftleri oldu.

1959 Karman Ghia Coupe ile yarışan Yunus Üstün – Barış Enselioğlu ikilisi, E kategorisini 5. sırada tamamladı.

Gerçekleşen ödül töreninde yaptığı konuşmada, Philpa Başkanı Dimitris Vernardakis “Bu seneki rallimizin temasını “DOSTLUĞA SAHİP ÇIK!” olarak belirlemiştik. Türkiye’deki dostlarımız her yıl rallilerimize katılması ve bu dostluğa sahip çıkması bizleri onurlandırıyor. Biz de iade-i ziyaret için Türkiye’de 29 Ekim’de düzenlenecek olan Cumhuriyet Rallisi’ne geleceğiz. Buna vesile olan İSTEK Belde Okulları’na ve P+M Team’e teşekkür ediyorum” dedi. Vernardakis konuşmasının ardından, dostluk onur plaketini, İSTEK Belde Okulları Kampus Müdürü Deniz Demirtaş’a takdim etti.