Gazete Vatan Logo

Yunan polisinin insafı yok!

Yunan polisi, yasa dışı yollarla Yunanistan’a geçen 80 kaçak göçmeni üzerlerindeki giysileri zorla çıkarıp Türkiye’ye geri gönderdi...

Yunan polisinin insafı yok!

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 80 kaçak göçmeni iki gün önce yasa dışı yollarla geçtikleri Yunanistan’da polisler yakaladı. Kaçaklar, bir süre sınırda aç ve susuz tutulduktan sonra, bazılarının üstündeki giysiler çıkarılarak, yüzerek ve botlarla Meriç Nehri’nden zorla Türkiye’ye geri gönderildi. Edirne’de gece yarısı bazıları yarı çıplak kaçakları gören vatandaşlar, durumu hemen polise bildirdi. Polis ekipleri yaklaşık 30 kaçak göçmeni yakaladı. Üzerleri çıplak olan ve soğuktan korunmak için çuvalla kendilerini kapatmaya çalışan kaçaklar, Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi’ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi.

‘Soyunmayanları dövdüler’

Göçmenlerden Pakistanlı Seyid İzzetullah, yaşadıklarını anlattı: Nehir kenarında bizi zorla soydular. Soyunmayanları dövdüler, vurdular. Yunanistan sınır askerleri bunları yaptı. Yüzleri maskeliydi ve sadece gözleri görünüyordu. Türkiye’ye geri itildik. İki saat yürüdükten sonra bir ışık gördük. Türk askeri, polisi bizi gördü, yardım etti.

Haberin Devamı

Paralarımızı aldılar

Afgan göçmen Mihran Cuddi (18) ise “Her şeyimizi aldılar, telefon para ne varsa üzerimizde. Türkiye’de çok iyi baktılar bize. Bize kıyafet verdiler. Yunan askerleri bizi soyduklarını söylemeyin diye tembih etti. Türkiye büyük ve merhametli devlet” dedi.