Gazete Vatan Logo

Yumurtalar doodle oldu

Google, Feberge yumurtalarını yapan Peter Carl Feberge'in 166. doğum gününü kutladı

Google ana sayfasında ''doodle'' olarak adlandırılan logo, 30 Mayıs 1846'da dünyaya gelen Peter Carl Feberge anısına hazırlandı.

Faberge yumurtaları, Carl Faberge'nin en önemli eserleridir. Bu yumurtaların Rus Çarı 3. Aleksandre'nin siparişleri olduğu bilinmektedir. Eşi Marie Feodorovona'ya Paskalya hediyesi olarak sunmak için sipariş etmiştir. 53 tane olduğu bilinen yumurtaların 8 tanesinin varlığı tespit edilememiştir.

Faberge yumurtalarının genelinin çoğu Amerika koleksiyonlarında, çok küçük bir kısmı ise Kremlin Sarayı'ndadır. Çarlık Rusya'sının tanınmış mücevhercisi olan Carl Faberge'in yaptığı pırlantalı, zümrütlü, yakutlu altın yumurtalar paskalya geleneğini Çar için kıymetli taşlarla sembolleştirmiştir.

''Doodle'' olarak nitelendirilen özel tasarımlı logolar, 1999 yılından bu yana Google'ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin tarafından kullanılıyor.

Doodle uygulamaları, dünya ülkeleri için önemli gün ve tatillere, kültürel olaylara ve tarihte yer alan önemli kişilere bu platformda yer vererek dikkati çekmeyi amaçlıyor.

Ayrıca, internet kullanıcıları, bu özel tasarımlı logonun üstüne tıklayarak, o güne, kişiye, konuya özel daha ayrıntılı bilgilere erişebiliyor.

Haberin Devamı