Gazete Vatan Logo

Yükselişe geçen semtlerin en yenisi: Yeldeğirmeni

Nostaljik yapısını koruyan, bugünlerde kafelerin ve sanat galerilerinin açıldığı Kadıköy Yeldeğirmeni, şehrin önemli duraklardan biri oldu.

Yükselişe geçen semtlerin en yenisi: Yeldeğirmeni

Son birkaç seneye kadar nostaljik binaları ve kaldırım taşlarıyla Kadıköy'ün kendi halinde ve pek de ilgi çekmeyen bir noktası olan Yeldeğirmeni, Karaköy ve Cihangir'le anılır hale geldi. Binaları gökkuşağına çeviren mural festivalleri, açılan sanat galerileri ve kafeler derken hak ettiği ilgiyi üzerine çeken semtin sokaklarında adım attığınızda eski havasını koruyan kıraathanelerle yenilikçi-şık kafeleri bir arada görmek mümkün, kahve fiyatları da gayet makul. İşte keyifli vakit geçireceğinizi düşündüğümüz, Yeldeğirmeni'ndeki ön plana çıkan mekanlar rehberi...

Fotoğraflar: Barış ACARLI

Bilumum Şeyler / Uzun Hafiz Sk. No: 103

Hem börek hem kahve keyfi

Ev yapımı Boşnak böreği ve Arnavut böreği öne çıkanlardan. Yurt dışında üretilen özel kahve de mönüde var. Kafenin önündeki bisikletler kullanılabiliyor. Mekan her gün açık, 10:30 - 00:00 arası hizmet veriyor.

Tonton Efendi / Karakolhane Cd. No: 50/B

Leziz anne yemeklerini tadın

Tonton Efendi, Selahattin Geylani tarafından açılmış. Sade denilebilecek mekanda ağırlıklı olarak ev yemekleri bulunsa da Arap mutfağından 'falafel' özel bir yer tutuyor. Her gün açık olan Tonton Efendi 09:00'dan gece 02:00'a kadar hizmet veriyor.

Haberin Devamı

Cafe Mu / Karakolhane Cd. No: 46/A

Karaköy’e karşı yakada rakip geldi

Yeldeğirmeni'ne 'Cihangir-Karaköy konseptini' taşıyan ilk kafelerden biri olan Cafe Mu, geçtiğimiz sene açıldı. Kafede en az 20 tür kahve çeşidi var. Çekirdekler mekanda kavruluyor. Balkabaklı cheesecake, mercimekli gülböreği, özel olarak yapılan iki tür pasta başta olmak üzere farklı lezzetleri bulmak mümkün. Her gün açık olan 09:00 - 00:00 arası hizmet veriyor.

Sancho Panza / Duatepe Sk. No:29

Hem kafe hem kütüphane

Sancho Panza, Yeldeğirmeni'nin yenilerinden.Yalnızca kahve çeşitleriyle değil sabah kahvaltısı, brunch, öğlen ve akşam yemeği için de atıştırmalık alternatifler sunan mekandaki tatlılar ev yapımı. Kafenin üst katında keyifli vakit geçirebileceğiniz bir kütüphanesi de bulunuyor. Fiyatlar ortalama 5-7 TL arasında, 09:00 - 23:00 arasında açık.

Haberin Devamı

Yeldeğirmeni Sanat / İskele Sk. No: 34

Tarihi binada sanat etkinlikleri

19'uncu yüzyılda inşa edilen ve 2013 yılında restore edilen Yeldeğirmeni Sanat'ın tarihi binasında, caz ve klasik müzik konserleri ile film gösterimlerine kadar çeşitli faaliyetlere katılabilirsiniz. 13 Ocak 20:00'da, Keman virtüözü Dr. Erman Türkili ile piyanist İrakli Chumburidze'nin keman ve piyano resitali hoş bir alternatif olabilir.

Mahatma Cafe / Karakolhane Cd. No: 50

‘Tam vegan’ konseptine sahip

Mekanda yalnızca zeytinyağlı yemekler bulunuyor. 40 çeşit çay bulunan kafe aynı zamanda vegan konseptine sahip. 09:00 - 00:00 arası hizmet veren Mahatma Cafe, her gün açık. Porsiyon fiyatları ortalama 6 TL.

Yeldeğirmeni Sandviç / Karakolhane Cd. No: 45/A

Beş metrekarede sandviç zenginliği

Semtin sakini olan Ayşegül Kıratlı'nın geçtiğimiz sene açtığı ve 5 metrekarelik bir mekan olan Yeldeğirmeni Sandviç'te özel soslar kullanılıyor. Köz patlıcandan humusa kadar farklı lezzetleri sandviç içerisinde tadabilirsiniz. Leziz sandviçler ortalama 7 TL. 10:00 - 19:00 arası açık olan mekan pazar günleri kapalı.

Haberin Devamı