Fener reytinglerin şampiyonu (2)

İki gün üstüste yayınlanan maçlar, yıllardır süren "kimin taraftarı daha çok" tartışmasına ışık tutacak cinstendi. Reyting sonuçlan, genel taraftar kitlesi adına olmasa da "ekran başındaki taraftar yoğunluğu" açısından fikir verdi

Haberin Devamı

'Aşk Çıkmazı'nda kaybolmak
Perşembe günü size reytingi neredeyse sıfır çeken Güney Kore yapımı "Aşk Çıkmazı" dizisi nedeniyle Star TV'nin "Kore Gazisi" olduğunu duyurmuştuk. Star TV Medya Grubu Başkanı Sayın Cengiz Özdemir, bir bilgi notuyla olayı detaylandırdı. Hani biz, "Yoksa ülkemizi ziyaret eden Güney Kore Devlet Başkanı'na bir jest mi?" diye sormuştuk ya? Meğer tam tersiymiş. Yani ziyaret nedeniyle Kore Televizyonu Arirang bu diziyi Star TV'ye ücretsiz vermiş! Ayrıca iki Türk televizyonu daha bu diziyi alıp yayınlamak için girişimde bulunmuş ama Arirang vermemiş. (Yani onları Allah korumuş) İyi de tüm gün ortalamalarını düşüren bir dizi, "ücretsiz" olarak alınsa dahi Star TV yine zararda değil mi? Neyse, güvendiğimiz Cengiz Özdemir'in mutlaka bir bildiği vardır...

Tavsiye
Özgü Namal ve Yunus Günçe'nin sunduğu "23 Nisan Gala Programı" günümüze keyif ve eğlence katacak. (TRT 1, 15.30) "Zaga"da bu gece yıldız yağmuru var. Program, birbirinden renkli konuklarıyla kaçırılacak gibi değil. (Kanal D, 00.30) "Çat Kapı"nın mayası tuttu. Bu gece Buket'in kendisine aşık olduğu hissine kapılan Hüsnü Bey yine ekranlardan kahkaha pirzolası servisi yapacak. (Show TV, 21.45) "Şans Gecesinin konukları Kayahan, Suat Suna ve Göksel, izleyenlere müzik ziyafeti çekmeye hazırlanıyorlar. (TRT 1, 21.15) Basketbol tutkunları Pınar Karşıyaka-Fenerbahçe maçını ihmal etmesin, (atv, 15.00)

Gafoloji
Sevgili Metin Akpınar'ın TV reklamında rol aldığı pencere, "ısı ve ses geçirmez" diye tanımlanıyor. Ama Metin Ağabey "Papatya Gibisin"i mırıldandığı halde, sinirli baba pencereyi açıp, öfke kusuyor. Ee? Hani ses geçilmiyordu? Bir de aşık olup serenat yaptığı, kızı yaşında. Hıncal Uluç'un "sweetheart" trendi tuttu galiba!

Zaptiye
İşte bir 23 Nisan daha... En önemli koltuklarda çocuklar oturuyor. Onların çocuk yüreklerinden süzülen saf dileklerini, melek masumiyeti içindeki çözüm önerilerini duydukça insanın içinden "Keşke oradan hiç kalkmasalar" diyesi geliyor. Peki ya çocukların asla oturmak istemedikleri koltuk var mıdır? Düşündüm ve buldum: Bizim "Anadolu Rüzgarı"nın ceza koltukları...

Ne demiş?
"Ben erkek olsaydım, gay olmak isterdim. Çünkü bizim meslekte onlara daha fazla şans tanınıyor." (atv'nin "İş Arıyorum" yarışmasında moda stilisti olmak için mücadele veren yarışmacı Özlem'in sözleri)

Gaf kürsüsü
"Yasemin Bozkurt'la Kadının Sesi" programına eş bulmak için katılan Mehmet Bey, kişilik özelliklerini anlatırken şöyle dedi: "Ben çok evcil biriyim." (Sanrım, heyecanlı damat adayı "evcimen" demek istemişti)

Bizim decoder
Buz Adam Ötzi'nin lanetini gazetelerden takip ediyorsunuzdur sanırım. Ona dokunan araştırmacılardan dördüncüsü de yaşamını yitirmiş. Ötzi'nin öyküsünü geçen yıl Discovery Channel'da izlemiştim. Araştırma ekibi, İtalyan Alpleri'nde bulunan tarih öncesi insan kalıntısına günlerce otopsi uygulamış ve belki de "tarihin ilk belgeli cinayetini" çözmüşlerdi. Ötzi, avladığı hayvanların üzerine konmak isteyen bir başka vahşi avcı tarafından okla sırtından vurularak öldürülmüştü. Daha önce de aynı kanalda Tutankamu'nun lanetine tanıklık etmiştim. Firavun'un mumyasını bulan, taşıyan, inceleyen, sergileyen tam 11 kişi "mumyanın laneti" sonucu yaşamını yitirmişti. Arkeolojik araştırmalara, tarihin gizemini çözmek için yapılan çalışmalara hiçbir itirazım yok. Ama öldükten yüzyıllar sonra kesilip biçilenlerin "rahat uyuma arzularına" da sonsuz saygım var!

DİĞER YENİ YAZILAR