Şimdi de tarihi kişilikler yarışacak (2)

STAR Medya Grubu Başkanı Cengiz Özdemir'in içinde sürekli bir televizyonculuk ateşi yanıyor. Kültür A.Ş. zamanında hazırladığı ve Star TVde hatırı sayılır bir reyting alan "Lale" belgeselim izleyince bu konudaki kanaatim daha da kesinleşti

Haberin Devamı

Semra Hanım bir vakadır
Semra Hanım ve diğer kaynanalara Altın Kelebek Ödül Töreni sırasında bazı sanatçıların gösterdikleri tepkiyi doğal karşıladım. Gerçekten de Semra Hanım'ın başını çektiği kaynanalar, gelinler ve damatlar, yıl boyunca sanatçıların hakkı olan ekran dakikalarını adeta gasp ettiler. Ama bana kalırsa Metin Uca ve Çağan Irmak'ın önderliğindeki protestocu sanatçılar dertlerini hakim yerine "mübaşire" anlattılar. Zira Semra Hanım'ın yer aldığı yarışma reyting rekorları kırdı. Finalinde sokaklar boşaldı. Pek çok ciddi ana haber bülteni ve ağırbaşlı tartışma programı, kaynanaları ağırladı. Bence protesto edilmesi gereken Semra Hanım ve Ata değil, "tamamen reytinge tahvilli" televizyonculuk zihniyeti ve ellerindeki kumandayı bir türlü kullanamayanlar olmalıydı.

Diğer yandan, kim ne derse desin, Semra Hanım bir televizyonculuk vakasıdır. Kelebek'in verdiği ödülün adı "Yılın En İyi Televizyon Olayı" değil, sadece "Yılın Televizyon Olayı" olduğuna göre neden bunca fırtına kopartıldı, doğrusu anlayamadım.

Tavsiye
"Yabancı Damat"ta Kahraman'ın evi terkettiği bu bölüm pek çok sürprize gebe. (Kanal D, 20.00) "Türkiye'nin Yıldızları"nda oyuncu adayları bu kez otel parodileri sahneleyecekler. (Show TV, 22.15) "Büyük Yalan"ın reytingiyle birlikte heyecanı da artıyor. Takipçileri bu bölümü kaçırmasın, (atv.
20.00) "Anadolu Rüzgarı" ise yine türkülerin yelkenini şişiriyor. (TGRT, 21.00) Yerli pop tutkunları "Canlı Performans"ın konuğu Aşkın Nur Yengi ile keyifli dakikalar geçirebilirler. (TRT 1, 23.30) Uykusuzlar için önerim ise, MGD Altın Objektif Ödül Töreni (Kanal D, 01.30)

Gafoloji
Okurumuz Tansel Karakaya yazıyor: Sırlar Dünyası'nın 1957'de geçen bölümünde, Cadillac'ın plakasındaki mavi zemin üzerine TR logosu ilginçti. O zamanki adıyla AET olan AB ile Ankara Anlaşması'nın 1963'de imzalandığı düşünülürse, ne kadar da öngörü sahibiymişler? Daha da ilginci, otomobilin 34 MMC 25 numaralı plakasıydı...

Zaptiye
Çocuğu olmayan Pınar Altuğ'a "Çocuklar Duymasın" dizisi nedeniyle "Yılın Annesi" ödülü, "Ekmek Teknesinin oyuncusu Savaş Dinçel'e Fırıncılar Derneği onur ödülü, son olarak da "Aliye" dizisine "Sağlıklı Aile" ödülü verildi. Kurum ve kuruluşlar W karakterlerine yöneldiklerine göre memlekette övgüye layık "gerçek" insan kıtlığı çekiliyor demektir!

Ne demiş?
"Eşinizle beraber camiye gidip, yemin edin. Hatta ben de sizinle geleyim." (Ayşenur Yazıcı, atv'dekı "Yalnız Değilsin" programında karısı tarafından aldatılan kocaya söylüyor)

Gaf kürsüsü
Fruko reklamında çizgi karakter Fido, kumsalda havlunun üzerine yatay olarak uzanıyor. Ama genç kız havluya sarındığında Fido'yu dikey pozisyonda görüyoruz!

Bizim decoder
6 Haziran 1944'de müttefik kuvvetlerin gerçekleştirdikleri Normandiya Çıkartması sırasında askerler acaba ne hissetmişlerdi? Moral ve fizik güç olarak ne durumdaydılar? Araştırmacı Vladimir Jankoviç, Discovery Channel'daki "Savaşın Fırtınaları" belgeselinde işte bu soruların yanıtlarını bulmaya çalışıyordu. Jankoviç bir üniversitede kendini bir dizi teste tabi tutmadan önce belirlenen hedefe üç el ateş etti ve başarı sağladı. Denge tahtasından da geçer not aldı. Ama "deniz tutması" etkisi yaratan aletten çıktığında adım atacak hali kalmamıştı. 40 kiloluk teçhizatıyla ıslak bir halde karaya çıkan askerlerin ne durumda oldukları işte o anda ortaya çıktı. Jankoviç bu halde hedefe üç el ateş etti ve hiçbirinde isabet kaydedemedi. Bırakın denge tahtasının üzerinde durmayı, verilen komutları bile anlamıyordu. Deneyin kesin sonucu şuydu: Savaşmak, tarih kitaplarında anlatılanlardan çok daha zordu!

DİĞER YENİ YAZILAR