Helal olsun şu ANZAK gavuruna (!) (2)

Dedesi, Kurtuluş Savaşı gazisi biri olarak bu başlığı atarken çok düşündüm. Acaba dedeme ve silah arkadaşlarının aziz hatıralarına saygısızlık eder miyim diye... Ama düşündüm ki, bugün olan biteni eğer görüyorlarsa, mutlaka bana hak vereceklerdir

Haberin Devamı

Gafoloji
Geçtiğimiz Cumartesi günü, Lig TV'de Galatasaray-Beşiktaş derbisi sonrasındaki "Maraton Özel" programı... Saat 23.25... Erman Toroğlu, freni boşalmış kamyon gibi yokuş aşağı kaptırmış gidiyor. "Anlayana sivrisinek saz, anlamayana 30 santim az..." Biz "30 santim"i davulun tokmağı olarak yorumladık. Edebimizden...

Zaptiye
İstanbul'da gösteri yapan kadınların yerlerde sürüklenerek tekmelendiği televizyon görüntüleri, Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkan Avrupalılara aradıkları malzemeyi altın tepside sundu. 1 Temmuz'u Kabotaj Bayramı olarak kutluyorduk. Bundan böyle 7 Mart'ı da "Sabotaj Bayramı" olarak kutlarız herhalde!..

Tavsiye
Reality şovlara RTÜK tepkisi ve televizyonların son hali bu akşam iki farklı programda ele alınıyor. Mehmet Ali Birand'ın "32. Gün"ü gözetleme programlarını akademisyenlerin katkısıyla gözlem altına alırken (CNN Türk, 22.05), Kadir Çelik'in "Objektifi ise aralarında bendenizin de bulunduğu geniş katılımlı sektörel bir platformda konuyu bir kez daha tartışmaya açıyor. (Star TV, 23.30) "Kurtlar Vadisi" tutkunları bu akşam Baron ile vedalaşmaya hazırlansınlar. (ShowTV, 21.00) Gecenin en önemli filmi ise Mel Gibson'lı "Bir Zamanlar Askerdik". Kaçırmayın derim. (TRT 1, 21.15) Belgeselcilere tavsiyem ise "Hitler" belgeselinin ikinci bölümü. (KanalTürk, 24.00)

Ne demiş?
Star TV deki "İbo Show"da Sibel Can, İbrahim Tatlıses'e, "Çok zayıfladım. Dal gibi oldum" diyordu. Tatlıses ise, "Ben o dala tırmanırım, üzerine binerim. Sonra da bindiğim dalı keserim" dedi.

Gaf kürsüsü
Ali Kırca 8 Mart'ta atv Ana Haber stüdyosuna değişik meslek gruplarından kadınları toplamıştı. Finalde hepsinin elini sıkmak isterken bir ara sendeleyip, yediz bebek bekleyen kadının üzerine kapaklandı, Kazaya uğrayan kadın hamileydi. Kırca ne dese beğenirsiniz? "Benim de üzerine düştüğüm kişiye bakar mısınız? Birden nüfusumuz artacaktı!.."

Bizim decoder
Reality TV'de havayolu şirketlerinin uçak kazalarında can kayıplarını önlemek için geliştirdikleri yöntemleri anlatan bir belgesel izledim. Özellikle zorunlu inişlerde çıkan yangınlar büyük can kayıplarına yol açıyordu. British Airways ise tatbikatlar sırasında ölüme en çok "paniğin" neden olduğunu ortaya çıkarttı. Pistte yanan bir uçağın içinde gazdan zehirlenip ölmemek için 90 saniyede kabini terk etmek gerekiyordu. İlk tatbikatta denek yolcular, düzenli sıralar halinde ve büyük bir soğukkanlılıkla uçağı 90 saniyede terk etmeyi başardılar. Ama ikinci tatbikatta uçağı ilk terkeden kişiye ciddi bir para ödülü verileceği söylendi. 90 saniyenin sonunda uçaktaki yolcuların yarısı çıkan arbede sonucu henüz acil tahliye kapılarına ulaşamamıştı!

DİĞER YENİ YAZILAR