TV Oscarı dağıtıyoruz, yok mu alan?

Malum, Oscar ödülleri dağıtıldı. Ee? Bizim televizyon starlarımızın başı kel mi? İşte 'Yakından Kumanda Akademisi"nin dağıttığı TV Oscarları

Haberin Devamı

Malum, Oscar ödülleri dağıtıldı. Ee? Bizim televizyon starlarımızın başı kel mi? İşte 'Yakından Kumanda Akademisi"nin dağıttığı TV Oscarları:

En İyi Dizi: Başladığı günden bu yana 184 kişiyi öldürüp, bir o kadar yeni karakteri bünyesine katan ve sektörde işsiz oyuncu bırakmayan "Kurtlar Vadisi".

En İyi Yönetmen: Televizyon yöneticilerini, yapımcıları, izleyicileri, gelinleri, damatları "parmağında oynatan" Semra Hanım.

En iyi Erkek Oyuncu: Dublör kullanmadan kafasında bardak kıran Caner.

En İyi Kadın Oyuncu: Gelin adayı rolü yapıp kaset çıkartan Sinem.

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Olan bitenlere "Aaa! Sahi mi? Vah vah!" deyip, diğer yandan ateşin altını açarak, ortalığı köpürten sunucu Ebru Akel.

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Hiç tarzı olmadığı halde magazin ağırlıklı haber bültenini "ciddi ciddi sunan" Ali Kırca.

Televizyona Uyarlanan En İyi Senaryo: Sözde TEMA'ya yardım amacıyla yapılan ama keçilerin fideleri yediği "Ünlüler Çiftliği".

En İyi Senaryo: "Ne Yapalım Halk Bunu istiyor." (Türlü rezilliği ekrana süren yapımcı ve TV yöneticilerinin habire başa sardıkları film)

En İyi Yabancı Yapım: Kimse bir şey anlamadığı için hepimizin Fransız kaldığı "DefaKto" programı.

En İyi Animasyon (Canlandırma): Ekranda hiçbir şey yapmadan ve tek kelime konuşmadan "sunucuymuş gibi" görünmeyi başaran Özlem Yıldız.

En İyi Kısa Animasyon Dizisi: İki bölümde yayından kaldırılan ve hepimizde "serap" etkisi yaratan atv'nin "Eylül" dizisi.

En İyi Kısa Aksiyon: Kader'in, Nergis'i kayışla kovaladığı "Bir Prens Aranıyor".

En İyi Belgesel: Teşvik priminin belgesini gözler önüne seren ama başta Futbol Federasyonu olmak üzere devlet kurumları tarafından cami avlusuna bırakılan "Telegol".

En İyi Kostüm Tasarımı: 'Anadolu Ateşi"nde genç türkücü adayına finalde transparan kıyafet giydirip, birincilikten eden Dilara Endican.

En İyi Makyaj: Star TV'yi pahalıya satmak için İbo, Hülya ve Mehmet Ali ile boyayan TMSF.

En İyi Orijinal Beste: Semra Hanım'ın "Daldan Dala" adlı remk'i.

En İyi Ses Uyarlama: "Beyaz Orkide" şarkısında nakarat bölümlerini çaktırmadan bir başka şarkıcıya okutan Banu Alkaıı.

En İyi Görsel Efekt: Asıl hedefleri altınlara konmak olan ama izleyenleri mutlu bir izdivaç için orada bulunduklarına inandıran gelin, damat ve kaynana adayları.

Akademi Onur Ödülü: Ekranda olup bitenlere rağmen ısrarla akıl sağlıklarını korumayı başaran tüm televizyon izleyicileri.

Bu riske değer mi?
Ebru Gündeş, pazar akşamı konuk olduğu "İbo Show"da fenalaştı. Bir süre kuliste dinlenip, programa geri dönen sanatçıya İbrahim Tatlıses, şarkı söylemesi için ısrar etti. Güçlükle şarkısını tamamlayabilen Gündeş, kendisini iyi hissetmediğini belirterek, programı terketti.

Bilindiği gibi Gündeş yıllar önce bir beyin kanaması geçirmiş ve ölümden dönmüştü. Genç sanatçının kendini iyi hissetmediğini söylemesine rağmen şarkı için ısrar edilmesi, büyük bir riskti. İyi ki üzücü bir olay yaşanmadı.

Bu arada son günlerde bazı köşe yazarlarının kendisi ve albümü hakkındaki olumsuz eleştirilerinden çok etkilenen Gündeş'in, stüdyoyu terkederken, "Şimdi bunu da reklam yapıyor diye yazarlar" demesi dikkat çekti.

Bir kavuk aranıyor!
Tarih: Nisan 1982. Yer: Belgrad Ormanları. Konu: İ.Ü. İletişim Fakültesi Okul Gezisi... Evet, Rasim Öztekin'in ilk oyunculuk hocası benim. Bunu burada ilk kez ve belgesiyle açıklıyorum. Yandaki fotoğaf o güne ait. Ben (soldaki) ve asistanım Orhan (ortadaki), Otağ-ı Hümayun Tepesi'nde Rasinı Öztekin'e değnek eşliğinde "Kadınlar Hamamda Nasıl Bayılır?" konulu ilk dersi veriyoruz. Tabii Rasinı de görüntüsüyle bu dersten aldığı büyük keyfi inkar etmiyor. Efendim, eğer Rasim'e bir kavuk devredilecekse, bunu benim vermem lazım. Ama önce bir yerlerden bir kavuk edinmem gerekiyor!

Parmaklar tuşlara lütfen(!)
Magazin Gazetecileri Derneği (MGD) her yıl verdiği Altın Objektif Ödülleri'ne bu yıl "En İyi TV Eleştirmeni" kategorisini de dahil etti.

Buna göre; gelecek SMS oyları ile belirlenecek 3 aday arasından yarışma jürisi birini seçecek.

Örneğin, eğer Yılın TV Eleştirmeni ödülünü Yüksel Aytuğ'un almasını istiyorsanız, kısa mesajla 409 yazıp, 3474'e gönderiyorsunuz. Ama minik bir şartım var: Eğitime destek kampanyası için OKUL yazıp 3944'e de ekstradan bir mesaj atıyorsunuz.

Kantarın topuzu kaçınca
Maraton programında Erman Toroğlu, Sakaryaspor kalecisi Şenol'a edilen küfürlere tepkisini dile getiriyordu.

E.Toroğlu: 25 dakika süreyle Şenol'un annesine "Senin anneni..." diye başlayıp, normal yoldan da değil, tersten...

Ş.Büyüka: Lütfen Kampanyası var hocam...

E.Toroğlu: O zaman ben Beşiktaş seyircisine diyorum ki, Şenol'un annesini "lütfen" doğru yoldan götürün, tersten değil...

Toroğlu, belki tepkisini dile getirmek istemişti. Ama seçtiği yöntem ve üslup ekran başındaki tüm annelerle çocuklarını incitecek, rahatsız edecek tarzdaydı. Yakışmadı...

Gafoloji
Bindiğim takside Kral FM açıktı. DJ, izleyicilerden gelen şarkı isteklerini değerlendiriyordu. İstek yapanlardan Hüsamettin Bey, "canından çok sevdiği karısı ve biricik kızı için" Orhan Gencebay'dan bir şarkı istedi. Hangisini mi? "İdam Mahkumu"...

Zaptiye
Yakında Kanal D ekranlarında yayınlanacak "Beyaz Atlı Prens" yarışmasının istanbul seçmelerinde İskoçyalı bir turist de milli gelinimiz Zeynep Karacan'ı etkilemek için kuyruğa girmiş. Eskiden Avrupa'ya salyangoz ihraç ederdik. Şimdi prens olacak "kurbağa" ithal ediyoruz!

Ne demiş?
"Yönetmenimizden rica etsek. Cenk Bey'i bize dondurarak verebilir mi?" (Kuşum Aydın, "Sabah Yıldızları"nda bir damat adayının donuk kare görüntüsünü istiyor)

Gaf kürsüsü
"Serap Ezgü Sizin Sesiniz"de eski koca, yenisine sesleniyordu: "Mallar için karımın ağabeyine refakat verdim!" (Sanırım "vekalet" demek istiyordu)

Bizim decoder
Discovery Channel'daki favori programım "Efsane Avcıları"nda Adam ve Jamie'nin işleri bu kez zordu. Zira çok tehlikeli bir şehir efsanesini test edeceklerdi. Yıllar önce New York'taki ünlü Empire State binasının asansörü 10. kattan düşmüş, içindeki asansör görevlisi mucizevi bir şekilde kurtulmuştu. Dönemin gazetelerinde görevlinin son anda kabinin içinde zıpladığı için kurtulduğu iddia edilmişti. Bizim iki kafadar bunu test etmek için plastikten bir kaza testi mankenini kabin içinde otomatik olarak fırlatma yapabilen bir yayın üzerine yerleştirdiler. Sonra kabin 8. kattan aşağı bırakıldı. Sonuç: Saatte 83 kilometre hızla yere çarpan plastik manken Buster, son anda iki metre havaya fırlamasına rağmen 6 parçaya bölünmekten kurtulamadı! Efsane avlanmıştı. Tavsiyem; düşen bir asansörde son anlarınızı zıplamak yerine, sıkı sıkı tutunmak ve dua etmek için kullanın...

Tavsiye
Eğer Oscar Ödül Töreni'ni canlı yayında izleyemediyseniz, üzülmeyin. Muhteşem organizasyon bu akşam yeniden yayınlıyor. (CNBC-e, 22.00) "Aliye"de ise kolay unutulmayacak, heyecanlı bir bölüm var. (atv, 21.40) Futbolseverler için "Diyarbakırspor-Galatasaray Kupa Maçı" keyif vaadediyor. (Show TV, 20.00) Ailece izlenecek film arayanlara tavsiyem "Asterix: Görevimiz Kleopatra" olacak. (Kanal D, 20.00) Sezen Aksu ile Ata Demirer'in Sevgililer Günü'nde yaptıkları özel sahne şovunu kaçıranlar için bu gece tekrarı yayınlanıyor. Sezen ile Ata'ya doyulur mu? (Show TV,23.15)

DİĞER YENİ YAZILAR