Gazete Vatan Logo

Yüksekten uçtular

Cenevre Otomobil Fuarı, rekorlarla açıldı. 148 otomobilin ilk kez sergilendiği fuara, fiyat ve tasarımlarıyla ‘yüksekten uçan’ süper spor otomobiller, süper lüksler ve SUV’lar damgasını vurdu

Yüksekten uçtular

Otomotiv tutkunlarının merakla beklediği Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı, rekorlarla kapılarını açtı. Bu yıl 87’ncisi düzenlenen organizasyon 19 Mart’a kadar ziyaretçilere açık olacak. Fuarda rekor sayıda otomobil ilk kez tüketicilerle buluştu. Cenevre Motor Show’da 148 otomobilin dünya ve Avrupa prömiyeri gerçekleştirilirken, toplamda 900 model sergileniyor. Dünyanın dört bir yanından 180 şirket fuara katılırken, 10 bin medya mensubu şovu takip ediyor.

Gövde gösterisi

Cenevre Otomobil Fuarı’nı 700 binden fazla ziyaretçinin gezmesi bekleniyor. Cenevre’ye 1.000’den fazla beygire sahip süper spor otomobiller, lüksler ve Türkiye’de son dönemin modası SUV’lar damgasını vurdu. Bir başka deyişle hem fiyatı hem de tasarımı yüksek araçlar gövde gösterisi yaptı. Renault’nun makyajlı Capture’ü, baştan aşağıya yenilenen ve büyüyen XC60, Opel’in Zafira yerine konumlandırdığı Crossland X modeli, ülkemizde sınıfının lideri Qashqai, C3 Picasso’nun yerini alacak küçük crossover’ı C-Aircross Concept, SUV DS7, Land Rover’ın Evoque ve Range Sport arasına konumlandırdığı Range Rover Velar, süper lüks Maybach’ın SUV versiyonu G650 Landaulet, Mitsubishi’nin yeni crossover’ı Eclipse Cross, Skoda’nın 7 kişilik SUV’u Kodiaq’ın spor versiyonu Scout, Sakaryalı Toyota C-HR, VW Tiguan All Space öne çıkan SUV’lar oldu. Milyon euroluk modellere baktığımızda Bugatti Chiron, en güçlü ve en hızlı Ferrari 812 beygirlik Superfast, Pagani Huayra Roadster, Lamborghini’nin yeni canavarı Huracan Performante, performans otomobillerin ikonu McLaren’in 7.8 saniyede 299 km/s hıza çıkan modeli 720S ilgi odağı oldu.

Haberin Devamı

Cenevre’ye Fransız öpücüğü

FUARA, SUV ve yeni süper spor otomobillerin yanı sıra Fransız PSA (Peugeot-Citroen) Grubu damgasını vurdu. PSA’nın General Motors’tan Opel’i satın alması büyük ses getirirken, Peugeot’nun iddialı SUV modeli 3008 de Avrupa’da ‘Yılın Otomobili’ seçildi.

Porsche’den 3 model

PORSCHE, bu yılki fuarda üç tane dünya prömiyerine imza attı: Gran Turismo ailesinin yeni versiyonu Panamera Sport Turismo, Panamera Turbo S E-Hybrid ve 911 GTS.

Haberin Devamı

En hızlı Ferrari

FERRARI, yeni modeli 812 Superfast’i ilk kez tanıttı. 812 Superfast, Ferrari’nin en güçlü ve en hızlı otomobili olacak. Sportif hatları ve boyutlarıyla 1969 model 365 GTB4’ü andıran 812 Superfast, sadece 2.9 saniyede 100 km/s hıza ulaşıyor. Maksimum sürati 340 km/s.

Yeni XC60 son çeyrekte geliyor

VOLVO’NUN XC90 ile başlattığı yeni tasarım çizgisi kardeşi XC60 ile devam ediyor. Büyüyen ve daha sert hatlara kavuşan araçta 2.0 litrelik 4 silindirli benzinli ve dizel motorlar kullanılıyor. XC60, yılın son çeyreğinde ülkemizde satışa sunulacak.

Arazide konfor isteyenlere

MERCEDES G 650 Maybach Landaulet de 630 beygir, 6 litre V12’lik motoruyla en fazla ilgi çeken modellerden biriydi. Bu yılın son çeyreğinde pazara sunulacak süper lüks SUV’dan sadece 99 adet üretilecek.

2.4 milyon $’lık süper sporcu

PAGANI fuarda, yeni Huayra Roadster’i tanıttı. 2.4 milyon dolarlık fiyat etiketine sahip süper sporcunun çoğu şimdiden satıldı. Araç 6.0 lt V12 motor 745 beygir güç ve 1000 Nm üzerinde tork üretiyor.

Haberin Devamı

Lüks tutkunlarına özel

TATA Grubu tarafından satın alındıktan sonra vites yükselten Land Rover’ın Evoque ile Range Rover Sport modelleri arasına konumlandırdığı Velar, 2.0 ve 3.0 lt’lik benzinli ve dizel motorlarla yola çıkacak.

Hız rekoru kırdı

LAMBORGHINI, Cenevre’de 601 beygir güç üreten 5.2 lt V10 motorlu Huracan Performante’yi sergiledi. Dört tekerlekten çekişli araç, 0’dan 100 km/s hıza 3.2 saniyede çıkıyor. Otomobilin maksimum hızı 325 km/s. Lamborghini Huracan Performante, fuara gelmeden önce Almanya Nürburgrin pistinde tur rekoru kırdı. Porsche 918 Spyder’ın rekorunu 5 saniye iyileştiren Huracan, turu 6 dakika 52 saniyede bitirdi.