Gazete Vatan Logo

Yüksekova'da sokağa çıkma yasağı sona erdi

HAKKARİ Valiliği, Yüksekova İlçesi'nde eniyle çarşamba günü saat 23.30'da ilan edilen sokağa çıkma yasağının bugün sabah saat 07.00'de kaldırıldığını açıkladı. Yasağın kaldırıldığı cami hoperlörlerinden yapılan anonslarla duyruldu.

Yüksekova'da sokağa çıkma yasağı sona erdi

Hakkari Valiliği tarafından Yüksekova'da PKK yanlısı gösterilirle başlayan olaylar üzerine ilan edilen soğa çıkma yasağı, bu sabah son buldu. Valilik açıklamasında şöyle denildi:

"İlimiz Yüksekova İlçesinde artan terör olayları nedeniyle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, bozulan huzur ve asayiş ortamının tekrar tesis edilmesi için 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, İlimiz Yüksekova İlçe merkezinde 26 Ağustos 2015 günü saat 23.30’dan geçerli olmak üzere sokağa çıkma yasağı kararı alınmıştı. Yüksekova İlçemizde yapılan çalışmalar sonucunda huzur ve asayiş ortamının tekrar sağlanması üzerine 28.08.2015 cuma günü saat 07.00’den itibaren sokağa çıkma yasağı kaldırılmış olup, vatandaşlarımıza sokağa çıkma yasağı konusunda göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkür ederiz."
Yüksekova'da iki gün aralıklarla devam eden olaylarda ölen ve yaralananlar olduğu ileri sürülürken, yetkililer henüz bu konuda açıklama yapmadı.

YÜKSEKOVA’DA KEPENKLER AÇILMADI
Hakkari Valiliği tarafından Yüksekova ilçesi’ndeki sokağa çıkma yasağı kaldırılırken, ilçede kepenkler açılmadı. Nöbetçi fırın ve eczane dışında tüm işyerlerinin kapalı olduğu ilçe merkezinde alınan güvenlik önlemleri ise sürdürülüyor.
CHP VE HDP İNCELEME YAPACAK
Yüksekova’da bulunan HDP milletvekilleri ile ilçeye gitmek üzere yola çıkan CHP milletvekilleri de ilçede incelemelerde bulunacak. HDP Van Milletvekilleri Adem Geveri, Tuğba Hezer, Hakkari Milletvekilleri Selma Irmak, Abdullah Zeydan, Ağrı Milletvekili Mehmet Emin İlhan, MYK ve PM üyeleri ile CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar başkanlığındaki 4 milletvekili ve PM üyelerinin yer aldığı heyet, ilçede inceleme yapacak.
Milletvekillerinin yer aldığı CHP ve HDP’li heyetlerinin, olayların yoğun olarak meydana geldiği Orman, Eskikışla ve Mezarlık mahallelerinde ayrı ayrı gruplar halinde inceleme yapacakları; öğlen saatlerinde ise gözlemleri ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunacakları belirtildi.

Haberin Devamı