Gazete Vatan Logo

Yüksekova'da askeri sevkıyat

Kandil’e yönelik operasyon nedeniyle sınıra askeri sevkıyat sürüyor. Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanlığından çıkan 20’ye yakın ‘Kirpi’ adı verilen askeri araç, Şemdinli ilçesine doğru gitti. Ayrıca Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bulunan Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda askeri hareketlilik yaşandı. Art arda alanan inen 3 askeri kargo uçağından çok sayıda asker indi, malzemeler indirildi.

Yüksekova'da askeri sevkıyat

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden Şemdinli yönüne askeri sevkıyat gerçekleştirildi.

Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanlığından çıkan 20’ye yakın ‘Kirpi’ adı verilen askeri araç, Şemdinli ilçesine doğru gitti. Kandil’e yönelik operasyon nedeniyle hareketlilik artarken, askeri araçların ilçe merkezinden geçişi sırasında ise polis ekipleri güvenlik önlemi aldı.

Bu sabah ise Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı'na 3 askeri uçağın iniş yaptığı görüldü.

Yüksekova'ya uçaklarla askeri sevkiyat yapıldı
HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesinde uçak hareketliliği yaşandı. Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı'na gelen askeri kargo uçaklarından askerler indi, malzeme indirildi.
Kandil'e yapılacak olan operasyon için hazırlıklar sürerken, bugün saat 11.00 sıralarında Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bulunan Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda askeri hareketlilik yaşandı. Art arda alanan inen 3 askeri kargo uçağından çok sayıda asker indi, malzemeler indirildi. Uçakların havalimanına inişi sırasında ise yoğun güvenlik önlemi alındı. Uçakların inişini ardından da havalimanına çok sayıda askeri midibüsün gittiği görüldü.
Bu arada, ilçede dün gece de askeri hareketlilik yaşandı. Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanlığı'ndan çıkan 20'ye yakın zırhlı personel taşıyıcının güvenlik önlemleri altında İran ve Irak'a sınırı olan Şemdinli ilçesine doğru gittikleri görüldü.

Haberin Devamı