Gazete Vatan Logo

Yüksek $ Bursa’ya yaradı

Kurdaki artış Bursa’daki en büyük 250 sanayi kuruluşunun kâr performanslarına olumlu yansıdı. Kârlı şirket sayısı 212’den 220’ye yükseldi, toplam kârları 3.8 milyar liraya ulaştı. Bursa’nın en büyük sanayi şirketi Oyak Renault oldu

Bursa’nın İlk 250 Büyük Firma Araştırması’nda kentin en büyük sanayi şirketi, OYAK Renault olarak belirlendi. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ın açıkladığı araştırmaya göre, Bursa’nın en büyük 250 firması, katma değerde 2013’e göre yüzde 15’e yakın bir artış kaydetti.

250 büyük şirketi arasında perakende ve tekstil sektörlerinden firma sayısı arttı, otomotiv ve enerji ise azaldı. Bu dönemde kâr eden firma sayısı 212’den 220’ye çıktı, toplam kâr ise 3.8 milyar liraya ulaştı.

Simyacılar birinci

En yüksek ciro ve kâr artışı kimya sektöründe görüldü, en yüksek kârlılık turizmde gerçekleşti. 2014 yılında 250 büyük firma listesine 38 firma yeni girdi. Tekstil ve hazır giyim sektörü 10 firmayla başı çekti.

Türkiye’nin en fazla ihracat yapan 2. kenti konumunda bulunan Bursa’nın dünyadaki gelişmelerden de diğer şehirlere göre daha fazla etkilendiğine dikkat çeken İbrahim Burkay, şunları kaydetti:

Mesajı iyi okuyun

“2014 yılında oluşan mali koşullar ile döviz kurlarındaki artışın yanı sıra finansman maliyetlerindeki gerileme, firmalarımızın kar performanslarına olumlu yönde yansıdı. Mali risklerini önceki yıllara göre çok daha iyi yöneten firmalarımızın, özellikle kambiyo gelirlerinin de artmasıyla dönem kârları 2013 yılına göre yüzde 39 yükselmiştir.”

Haberin Devamı

Siyasi ve ekonomik istikrarın, siyam ikizi gibi ayrılmaz olduğunu vurgulayan Burkay, bunların devamı için kısa sürede güçlü bir hükümetin kurulmasını istediklerini aktarırken, seçim mesajının iyi okunması çağrısında bulundu.