Gazete Vatan Logo

Yük treninin iki vagonu raydan çıktı

Kırıkkale'nin Balışeh İlçesi'ne bağlı İzzettin Köyü yakınlarında yük treninin en sonundaki 16 ve 17'nci vagonları raydan çıktı. Can kaybı ve yaralananın olmadığı kazada demiryolu 3.5 saat ulaşıma kapalı kaldı

Kayseri'den İstanbul'a gitmek üzere 17 vagonla yola çıkan Haydar Taş ve Kemal Yalçın idaresindeki 23101 sefer sayılı yük treni, saat 20.30 sıralarında Kırıkkale'nin Balışeh İlçesi'ne bağlı İzzettin Köyü yakınlarında raydan çıktı. Can kaybı ve yaralananın olmadığı kazada demiryolu, ulaşıma kapandı. Raydan çıkan 16 ve 17'nci vagonların yerine oturtulması için teknik ekip çalışma başlatılırken, Ankara'dan da vinç yola çıkarıldı.

Bu arada İstanbul ve Ankara'dan hareket eden 250 yolculu Doğu Ekspresi, 110 yolculu 4 Eylül Ekspresi ve 100 yolculu Çukurova Ekspresi, Kırıkkale Garı'nda beklemeye alındı. Doğu, Güney Anadolu ve Akdeniz'den Ankara ve İstanbul yönüne giden trenler ise Kırıkkale'ye bağlı Delice İlçesi'nin Çerikli Beldesi'nde bekletilmeye başlandı.

YOLCULAR TEPKİ GÖSTERDİ
Kırıkkale'de demiryolunun açılmasını bekleyen yolcular, tepki gösterdi. Saatlerdir yolda olduklarını belirten yolcular, halkı trenle seyehate teşvik eden yetkililerin demiryollarına gerekli özeni göstermediğinden yakınarak, beklemekten dolayı duydukları rahatsızlığı ifade ettiler.

3.5 SAAT ULAŞIM SAĞLANAMADI
Ankara'dan hareket eden vinçin olay yerine ulaşmasıyla raydan çıkan iki vagon demiryoluna oturtularak çekildi. 3.5 saat süren çalışma sonucu demiryolu saat 24.00'de ulaşıma açıldı. Kaza nedeniyle bekleyen yolcu trenlerinin saat 00.30'a kadar kontrollu olarak hareket edecekleri bildirildi.

Haberin Devamı