Gazete Vatan Logo

Yüce Divan'a gitmemek için Mayın Arazisi Yasası'nı parlamentodan geçirdiler

Ekranların en çok izlenen haber tartışma programlarından biri olan Ruhat Mengi’yle Her Açıdan’da bu hafta yine gündemi oluşturan ve oluşturacak olan konular masaya yatırıldı

Programın bu haftaki konukları; CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Siyaset Bilimci Prof.Dr. Yılmaz Esmer, Anayasa Hukukçusu Prof.Dr. Süheyl Batum Ve Karşılaştırmalı Dinler Uzmanı, Araştırmacı Yazar Aytunç Altındal oldu. Her Açıdan'a ilgi çok yüksekti. Pazar günü yayımlanan programlar arasında ilk 100 içerisinde 9. oldu. Her Açıdan yayınlamdığı süre zarfında ise kanallarda en çok izlenen program oldu.

KEMAL KILIÇDAROĞLU: ‘YÜCE DİVAN'A GİTMEMEK İÇİN MAYIN ARAZİSİ YASASINI PARLAMENTODAN GEÇİRDİLER’

Muhalefet, gazeteci, asker ve vatandaş tarafından günlerdir tartışılan Türkiye-Suriye sınırındaki mayınlı arazinin temizlenmesi ihalesinin İsrail’e verilmesinin ardından tepki verenlere Başbakanın ‘Yabancı Düşmanı’ demesi Kemal Kılıçdaroğlu’nu da kızdırdı. CHP Grup Başkanvekili ‘ Bu ihale direk adrese teslim oldu. Bir sürü şirket biz temizleriz, şu kadara yaparız, beş senede teslim ederiz dedi, yasada da böyle diyor. Kimse yabancıya karşı değil ancak bu ihaleyi adrese teslim ediyor musunuz, etmiyor musunuz? Bir tek parlamenter mayının temizlenmesine hayır demiyor, o halde ihale aç, meclise getirme bu konuyu. Ama yüce divana gitmemek için meclise getirdiler, yarın bir şey olsa parlamenterler karar verdi, biz değil diyecekler. Vecdi Gönül ‘2006 senesinde teklifler aldık milyonlarca dolar istediler’ dedi. Rakamı fazla tutup istediklerine vermek için böyle söylediler. 44 yıllığına kapatmamak üzere İsrail’e açıyorlar toprağı. Tüpraş’ın %14.76’sını satarken Ofer’in ismi mi geçiyordu? Başbakan konuyu değiştirmeye çalışıyor.’ derken konuyla ilgili anayasa mahkemesine gideceklerini ancak mahkemeden nasıl bir kararın çıkacağını bilemediklerini vurguladı.

‘ÇALIK HOLDİNG HAYDARPAŞA PROJESİ’Nİ İHALE AÇILMADAN BAŞBAKAN’A GÖTÜRDÜ… BAŞBAKAN 6 AYDA ARAZİYİ BOŞALTIRIZ, PROJEYİ BİTİRİN DEDİ.’

Kemal Kılıçdaroğlu programda çarpıcı açıklamalarına devam etti. Daha önceki ihaleler için başbakanın ön görüşmeler yaptığını, ihaleler kanuna uymadığı zaman özel yasa çıkardığını ve bu iddiaları yalanlayamayacağını çünkü cevap verirse o belgeleri başbakanın alnına çivilerim, çivilemezsem bana da Kemal Kılıçdaroğlu demesinler yorumunu Ruhat Mengi’nin ‘Nazik ve ılımlı bir insan olarak bunlar çok ağır laflar değil mi Sayın Kılıçdaroğlu? sorusu üzerine Chp Grup Başkanvekili konuya programda açıklık getirdi. Kılıçdaroğlu: ‘Seçim kürsüsünde biraz sert söylemler olabiliyor, sert bir söylem olduğunu kabul ediyorum ama bunu söylememin temel nedeni onu bu alışkanlıklardan vazgeçirmektir.’ yorumlarında bulunurken, başbakanın ihaleler öncesi resmi görüşmeler yaptığını programda sunduğu bir belgeyle açıkladı.

Kılıçdaroğlu’nun sunduğu belge,Chp tarafından iptali sağlanan ‘Haydarpaşa Projesi’nin 2005 yılında Çalık Holding tarafından başbakana sunulduğu ve aralarında dünyaca ünlü üç mimarın projeyi çizdiğini, bir projenin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından çok beğenilerek projenin bir an önce hayata geçirilmesini istemesi yönündeydi.

Kılıçdaroğlu: ‘ Mimarın bir gazetede verdiği röportaja göre Başbakan 6 ay içinde Haydarpaşa arazisini boşaltılabileceğini, projenin de hemen tamamlanmasını istemiş. O dönem bazı küçük arsalar Devlet Demir yollarına ait değildi, onlar toplandı, imar planına bağlandı hatta imar planını doğrudan ulaştırma bakanı yapsın diye gece yarısı bir yasa görüşülürken, korsan bir madde sokuldu ve bu yetki Akp oylarıyla kabul edildi. Hem de ihalesiz.’ iddialarında bulundu.

KEMAL KILIÇDAROĞLU BÜLENT ARINÇ’I NEDEN İSTİFAYA DAVET ETTİ?

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın istifasını istediği RTÜK Başkanı Zahit Akman’a sözünü geçiremediğini belirterek, "Bülent Arınç, görevden ayrılmalı" sözünü programda bir kez daha yineledi. Ve Bülent Arınç’ın neden istifa etmesi gerektiğini açıkladı.

Kılıçdaroğlu: ‘ Bülent Arınç. Rtük başkanını görevden alma yetkim yok diyor. Ancak Rtük’ün üyeleri Akp kontenjanından değil mi? İsteseler yarım saatte toplanıp, onu görevden alırlar. Arınç, Akman’a istifa et dedi o da istifa etmiyorum dedi. Herkeste onu göklere çıkarıyor. Bülent Arınç’ın mecliste yaptığı atamalar var. Yüz kızartıcı suçtan bir yıla yakın mahkum olmuş biri TBMM’de genel sekreter. Bunun hesabını nasıl verecek Arınç? Biz danıştaya gittik, uygunsuz bir otele ruhsat verdiği ve hüküm giydiği gerekçesiyle bu konuda genel sekreter seçiminin düşürülmesini istedik. Danıştay ‘sizin buna yetkiniz yok’ dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamak istemediği suçu CHP İzmir Milletvekili Erdal Karademir açıklamıştı. Karademir, TBMM Genel Sekreterliği'ne Getirilen Ali Osman Koca'nın 29 Mayıs 2005'te "Fuhuş İçin Çalışan Otellere, Uyarı ve Resmi Yazılara Rağmen Turizm İşletme Belgesi Verilmesi" Nedeniyle Bugünkü Adalet Bakanı Olan Dönemin Ankara Başsavcısı Fahri Kasırga'nın Görevi Kötüye Kullanmak Nedeniyle Açtığı Davadan Mahkumiyeti Olduğunu Belirtti.




Haberin Devamı