Gazete Vatan Logo

YSK Seçmen Sorgulama ve Seçim İşlemlerinde Son Durum

YSK seçmen sorgulama işlemleri hakkında sorgulama yapabilirsiniz. YSK seçmen sorgulama sayfası YSK seçmen sorgulama ile ilgili yaşanan son gelişmeler için haberin devamını okuyabilirsiniz.

2015 yılında yapılacak olan milletvekili seçimleri ile ilgili YSK tarafından belirlenen takvim aynı şekilde yürütülmektedir.Bubakımdan vatandaşlarınYSK seçmen sorgulama yapması için oluşturulan sayfa üzerinden hizmet almak artık mümkün değil.Öyle kiYSK seçim takvimi doğrultusunda artık sorgulama yaparak, itiraz etmek isteyenler için süre doldu. Bu bakımdan YSK seçmen sorgulama ile herhangi bir sonuca ulaşamayan ya da YSK seçmen bilgilerinde yanlışlık bulunan vatandaşlar bu seçimlerde oy kullanamayacak.

SEÇMEN SORGULAMA

NEREDE OY KULLANACAĞIM?

YSK tarafından önceden hazırlanan ve vatandaşlar ile paylaşılan seçim takvimine göre 27 Mart mesai bitimine kadar seçimle ilgili tüm itirazlarına yapılması gerekiyordu.Bu tarihe kadar herhangi bir şekilde itirazda bulunmayan ya da başvuru yapmayan vatandaşlar bu tarih geçtiği için artık seçimlerde oy kullanamayacak.

Belirtildiği şekilde tarihi kaçıran kişilerin diğer seçimlerde de aynı mağduriyeti yaşanmaması adına seçim bilgilerini başvuru yaparak değiştirmesi gerekmektedir.Bu değişiklik her ne kadar 2015 yılında gerçekleştirilecek olan milletvekili seçimleri için herhangi bir etki yapmayacak olsa da bundan sonraki seçimlerde vatandaşlar oy kullanabilecektir.

Haberin Devamı

Seçmenlere ilgili yaşanan bu durum bir yana YSK seçim takvimini yürütmeye devam etmektedir bu bakımdan 7 Haziran 2015 yılında gerçekleştirilecek olan milletvekili seçimleri için gözler 11Nisan'dan itibaren yayınlanacak YSK seçmen sorgulama hizmetlerine çevrilmiştir.Öyle ki bu tarihten itibaren seçmenler kesinleşmiş seçmen bilgilerine internet üzerinden YSK seçmen sorgulama yaparak ulaşabilecektir.

Bu bilgiler doğrultusunda YSK seçmen sorgulama yapmak isteyen vatandaşların YSK tarafından belirtilen takvimi takip ederek sorgulama ekranı açılması ile birlikte YSK seçmen sorgulama işlemlerini yapması gerekmektedir.Bu konuda tüm vatandaşlar bu hizmetten yararlanabilmektedir. Bu hizmetten yararlanmak tamamen ücretsiz olduğu için internet bağlantınızın olması ve sorgulama ekranına giriş yapılması yeterli olacaktır.

Haberin Devamı