Gazete Vatan Logo

YSK seçmen sorgulama! Oy verme saatleri nedir?

YSK seçmen sorgulaması nasıl yapılır? Nerede oy kullanacağım? Oy verme saatleri nedir? Sorularının yanıtları gündemde çok fazla araştırılıyor. Cumhurbaşkanlığı ve 27’inci dönem Milletvekilliği seçimi için sayılı günler kala seçmen kaydına ilişkin bilgiler merak konusu oldu.

YSK seçmen sorgulama! Oy verme saatleri nedir?

YSK seçmen sorgulama! Oy verme saatleri nedir? Sorularının yanıtlarını haberimizde derledik. Heyecanla beklenen Cumhurbaşkanlığı ve 27’inci dönem Milletvekilliği seçimlerinde vatandaşların nerede oy kullanacağını nasıl öğreneceğini de paylaştık.

2018 YSK SEÇMEN SORGULAMA

Seçmen kağıdı ellerine ulaşmayan vatandaşlar, nerede oy kullanacaklarını YSK'nın internet sitesinde öğrenebiliyor. Vatandaşlar, seçmen sorgulama uygulamasının ‘Nerede Oy Kullanacağım’ sayfasına girerek oy vereceği sandık bilgilerine ulaşabiliyor. Yurt dışında ikamet edenler ise seçmen sorgulama uygulamasının ‘Yurtdışı Seçmen Sorgulama’ sayfasından oy kullanacakları tarih aralığı ile oy vereceği yer ve adres bilgilerini sorgulayabiliyor.

Yurtiçi seçmen sorgulama yapmak için YSK’nın internet sitesine girip, ‘Nüfusa Kayıtlı Olduğu İl’, ‘T.C. Kimlik Numarası’, ‘Nüfusa Kayıtlı Olduğu Sıra No’ gibi bilgileri doldurduktan sonra resim doğrulaması yaparak nerede oy kullanacağını öğrenebilecek.

OY VERME SAATLERİ NEDİR?

Seçimde oy verme saatlerine ilişkin YSK kararı da Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde oy verme günü olan 24 Haziran 2018 Pazar günü, cumhurbaşkanı seçiminin ikinci oylamaya kalması durumunda ise 8 Temmuz 2018 Pazar günü tüm yurtta oy verme başlangıç ve bitiş saatleri 08.00-17.00 olarak belirlendi.

Haberin Devamı