Gazete Vatan Logo

YSK Seçmen Sorgulama ile Nerede Oy Kullanacağım Bilgisi Öğrenme

Seçimler öncesinde online YSK seçmen sorgulama yapabilirsiniz. YSK seçmen sorgulama yaparak nerede oy kullanacağınızı öğrenebilirsiniz. YSK seçmen sorgulama ile ilgili detaylar için haberin devamını okuyabilirsiniz.

Seçimlerde oy kullanma yetkisi olan tüm vatandaşların nerede, hangi salonda ve sandıkta oy kullanacağı detaylı olarak belirlenmektedir. Bu belirleme işlemlerinin ardından ise bu bilgiler vatandaşların bilgisine sunulmaktadır. Önceden muhtarlıklar üzerinden alınan belgeler ile ulaşılabilen bu bilgilere artık muhtarlıklara gitmenize gerek kalmadan internet üzerinden ulaşabilmeniz mümkündür. Bu konuda YSK tarafından online olarak oluşturulan YSK seçmen sorgulama sayfasından yararlanmanız yeterli olacaktır. Bu sayfada yer alan bilgileri doldurmanız ile birlikte nerede oy kullanacağını öğrenebilir ve seçim gününde bu adrese giderek oyunuzu kullanabilirsiniz. Bu bakımdan internet üzerinden YSK seçmen sorgulama konusunda büyük bir kolaylık bulunmaktadır.

SEÇMEN SORGULAMA

NEREDE OY KULLANACAĞIM?

YSK seçmen sorgulama yapmak isteyen kişilerin ilk olarak ilgili sorgulama sayfasına giriş yapması gerekmektedir. Bu giriş işlemlerinin ardından sayfada yer alan bilgileri girmeniz gerekir. Bu doğrultuda ilk olarak vatandaşların T.C. Kimlik numarasını girmesi ve ardından nüfusa kayıtlı olunan il, sıra numarası bilgilerinin eklenmesi gerekmektedir. Bu işlemlerin ardından ise sistem tarafından istenen güvenlik kodunu da ekleyerek YSK seçmen sorgulama işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Sizlere bu konuda tam destek sağlayan ve YSK veritabanını kullanarak bilgiler sunan bu sisteme güvenebilir ve bu bilgiler dahilinde oy verme işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

İnternet üzerinden sunulan bu imkandan T.C. Vatandaşı olan ve oy kullanmak için yeterli şartları sağlayan tüm vatandaşlar yararlanabilmektedir. Bu bakımdan istediğiniz zaman internet YSK seçmen sorgulama imkanından yararlanabilir ve seçim bilgilerinizi öğrenebilirsiniz. Her seçim öncesinde ilgili seçime göre hazırlanan bu sayfa üzerinden seçimden aylar öncesinde bu bilgilere ulaşmanız mümkündür.

Yoğun ilgi gören bu sayfa üzerinden sizler de YSK seçmen sorgulama yapabileceğiniz gibi sistemin App Store, Play Store ve Windows Store üzerinde bulunan uygulamalarını akıllı cihazlarınıza yükleyerek bu cihazlar üzerinden de sorgulama yapabilmeniz mümkündür.

Haberin Devamı