Gazete Vatan Logo

YSK’dan erken seçim hazırlığı!

YSK’dan erken seçim hazırlığı!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 7 Haziran 2015’te yapılması gereken milletvekili genel seçiminin erkene alınabileceği ihtimali çerçevesinde alarma geçerek çalışmalarını başlattı ve ilk kararını verdi.

Bir toplantı yapan YSK, bir sandıkta oy kullanabilecek seçmen sayısını 360+20 olarak belirledi. YSK yurt dışındaki 3 milyona yaklaşan seçmenin bulundukları ülkelerdeki konsolosluklarda oy kullanabilmeleri için de önümüzdeki hafta Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile toplantı yapacak.

Randevudan vazgeçilebilir

10 Ağustos’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde denenen yurt dışı seçmenlerin randevu sistemiyle yurt dışında kiralanan yerlerde oy kullanması sisteminin 2015’teki genel seçimde de uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu. Ak Parti Temsilcisi Şeref Malkoç ve CHP Temsilcisi Yakupoğlu, yaşanan aksaklıkları dile getirerek, yurt dışında seçmenlerin randevuyla oy kullanmaları sisteminin kaldırılmasını önerdi. YSK da yurt dışı seçmenlerin bulundukları ülkelerdeki Türk konsolosluklarında randevusuz oy vermelerinin tartışılmasını benimsedi. YSK, önümüzdeki perşembe Dışişleri yetkilileri ile çalışma yemeğinde buluşacak.

Haberin Devamı