Gazete Vatan Logo

YSK beni nasıl seçmen yaptı bilmiyorum

Yalova’da seçimlerin iptaline neden olanlardan Uzuntepe konuştu

YSK beni nasıl seçmen yaptı bilmiyorum

Yalova’da seçimlerin iptaline neden olan ‘7 kısıtlı seçmen’den biri olan Ak Partili Uzuntepe, ‘2010’da kısıtlı olduğuma karar verildi. YSK bana nasıl seçmen kaydı verdi bilmiyorum’ dedi.

Yalova’da 7 ‘kısıtlı’ seçmenin oy kullanması nedeniyle seçimler iptal olunca gözler bu isimlere çevrildi. Kısıtlı 7 vatandaş arasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem İnce’nin Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) verdiği itiraz dilekçesinde ismi geçen Ak Parti sandık görevlisi Hasan Basri Uzuntepe’nin adı öne çıkıyor. CHP’li İnce AKP’nin sandık görevlisi olarak atadığı Hasan Basri Uzuntepe için seçimi kaybedince ‘kısıtlıydı’ diyerek itirazda bulunmasını ‘kötü niyet’ diye nitelerken Rizeli olan ve Yalova’da yaşayan Hasan Basri Uzuntepe’ye VATAN ulaştı. Uzuntepe, şunları anlattı: “Benim kısıtlılığım 210’daki bir rapora dayanıyor. Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2010 yılında bir sağlık kurulu başkanı, bir başhekim ve 6 doktordan oluşan 8 kişilik heyet tarafından ‘bipolar duygudurum bozukluğu’ olduğuna dair rapor verildi. Raporda yüzde 70 oranında ağır özürlü olduğum ve hastalığımın ‘tedaviyle işlevselliği düzelmeyen’ bir durum olduğu belirtiliyor. İlaç tedavim devam ediyor. Şu anda bir sorunum yok.”



Ak Parti üyesi olan Hasan Basri Uzuntepe, 2011 Genel Seçimleri’nde kısıtlı olduğu için oy kullanmadığını, YSK’nın 30 Mart Yerel Seçimleri’nde neye dayanarak seçmen kaydı verdiğini bilmediğini söylüyor: “Ak Parti’nin aktif bir üyesiyim. Ak Parti üye olduğum için beni sandık görevlisi olarak atadı. Yalova merkezde bulunan Rüstempaşa Mahallesi’ndeki 1217 nolu sandıkta görevliydim. Oyumu da aynı sandıkta kullandım. 2011’deki Genel Seçimlerde bana oy kullandırılmadı. Ama bu seçimde YSK’da seçmen kaydım çıktı. Muhtarlıktan gittim seçmen kağıdımı aldım ve oyumu kullandım. YSK neye dayanarak kısıtlılığı kaldırdı, nasıl seçmen kaydı verdi onu bilmiyorum. Ben de sormadım.”



1 Haziran’da 43 belediye seçimi yenilenecek

30 Mart yerel seçimleri sonuçlarına en çok itiraz edilen seçimler olarak tarihteki yerini alacak. Ancak Yüksek Seçim Kurulu’nun son olarak Yalova’daki belediye başkanlığı seçimlerini iptal etmesiyle Türkiye tekrar yerel seçim virajına girdi. 1 Haziran 2014 Pazar günü Türkiye’de 2 il, 8 ilçe, 5 belde ile 28 köy ve mahallede yerel seçimler tekrar yapılacak.





Haberin Devamı