Gazete Vatan Logo

YPG’nin ikinci canlı bombası!

TSK ve ÖSO birlikleri önünde tutunamayan terör örgütü PKK/YPG, umutsuzca intihar saldırıları ve canlı bomba eylemlerine yöneldi. Geçen hafta Cinderes’in batısında bulunan El Hammam köyünde etkisiz hale getirilen Avesta Khabur kod adlı Suriyeli terörist Zeluh Hemo’nun ardından ikinci canlı bomba eylemi geldi.

YPG’nin ikinci canlı bombası!

TSK ve ÖSO birlikleri tarafından ele geçirilen Bülbül bölgesinin Kurna köyündeki olayda örgütün kadın yapılanması YPJ’ye mensup olan Barin Kobane kod adlı Emine Mustafa Ömer, ÖSO mensuplarının içinde kendini patlatmaya çalıştı. Ancak erken farkedilen ve panik içinde üzerindeki düzeneği harekete geçiren terörist, ÖSO Mensubu savaşçılar tarafından etkisiz hale getirildi.

Haberi değiştirdiler!
Terör örgütü 1 Şubat akşamı bu saldırının canlı bomba eylemi olduğunu duyurdu. Örgüte ait Fırat ve Hawar haber ajansları da haberi bu şekilde yayınladı. Cesedin durumunu gösteren görüntülerin ortaya çıkmasıyla terör örgütü, ÖSO mensuplarının Barin Kobane’ye işkence yaptığı iddiasıyla propagandaya başladı. Bu andan itibaren önce sitelerdeki haberler kaldırıldı, ardından sosyal medya paylaşımları silindi.