Gazete Vatan Logo

YPG’nin conileri!

YPG’nin conileri!

IŞİD’e Avrupa’dan çok sayıda savaşçı katılırken, YPG’nin içindeki eski Amerikan askerleri de dikkat çekti. Jordan Matson ile Brian Wilsonn onlardan sadece ikisi...

Kobani’de bir ayı aşkın süredir devam eden çatışmalarda yabancı savaşçıların varlığı kayda değer bir sayıya ulaştı. Daha çok Avrupa ülkelerinden Müslüman gençler IŞİD’e akın ediyor.

‘Kod adı Serdar’

Ancak YPG saflarında çarpışan yabancılar da var. ABD’de yaşayan ve eski bir piyade olan Jordan Matson, geçtiğimiz ay Türkiye üzerinden Kobani’ye giderek IŞİD’e karşı savaşmak için YPG’ye katılmıştı. VATAN’ın sorularını yanıtlayan Matson, YPG’li güçlerin kendisine lider anlamına gelen Serdar ismini taktıklarını söyledi. Kobani’de IŞİD’e karşı ilerleyişlerinin devam ettiğini kaydeden Matson şunları anlattı: “YPG’ye katıldım çünkü ABD’de iken IŞİD’in bir soykırım yaptığını gördüm. Buna karşın dünyanın en güçlü ülkelerinin de hiçbir şey yapmadığını görünce IŞİD’e karşı savaşan grupları araştırmaya başladım.”

‘YPG’yi face’ten buldum’

Aradığım grup herkesin barış içinde yaşayabileceği, din unsurunu da önemsemeyen bir gruptu. Ardından Facebook’tan YPG’yi buldum. Onlar bu konuda ayna tuttular bana. Onlara katılmayı istedim ve kabul ettiler. İstanbul’a geldim. Sonra beni İstanbul‘dan Rojava’ya götürdüler. Tek zorluk yeni bir dil öğrenmekti. Bazı YPG askerleri biraz İngilizce biliyor. Ben de çok az Kürtçe öğrendim. Bunun dışında kendimizi ifade etmek için vücut dilini de kullanıyoruz. “ Matson gibi eski bir asker olan arkadaşı Brian Wilson’ın da IŞİD’e karşı savaşmak için YPG’ye katıldığı ve Kobani’ye gittiği öğrenildi.

Haberin Devamı