Gazete Vatan Logo

YPG'li teröristler ne yapacağını şaşırdı! TSK...

TSK’nın, Zeytin Dalı Harekatı’nda YPG’yi şaşırtan bir plan uyguladığı ortaya çıktı. Fırat Kalkanı bölgesinden saldırı bekleyen örgüt, yığınağı Afrin-Azez arasına yaptı. Harekat Kuzey ve Batı’dan başladı. Teröristler bu bölgelere kaydırılınca Azez’den 3. cephe açıldı, YPG panik yaşadı.

YPG'li teröristler ne yapacağını şaşırdı! TSK...

TSK’nın Özgür Suriye Ordusu ile birlikte yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’nda 5. güne girilirken, operasyonun yeni ayrıntıları ortaya çıktı. Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Zeytin Dalı Harekatı’nda terör örgütünü şaşırtacak bir plan uygulandı. Aylardır YPG’nin Afrin ve çevresindeki hareketlerini izleyen TSK, olası bir harekata karşı yapılan hazırlıkları adım adım takip etti. Örgütün, ilk hamlenin Afrin’in 10 kilometre doğusundaki Fırat Kalkanı bölgesinde bulunan Azez’den geleceği bekletisiyle hazırlık yaptığı tespit edildi. Teröristlerin Burseya Dağı dahil 10 kilometrelik mesafede çok sayıda noktada yığınak yaptıkları gözlemlendi. Terör örgütü, Türkiye’den operasyon sinyalinin geldiği günlerde bölgelerdeki hazırlıklarını en üst seviyeye çıkardı. Ancak TSK, dağlık bölge olduğu için Kuzey ve Batı’dan operasyon beklemeyen örgütün hazırlıklarını boşa çıkaracak bir planı devreye koydu. Afrin’in kuzeyinden ve Hatay sınırından hava saldırıları ile operasyona başlatıldı. Hava harekatının hemen ardından kara harekatı için düğmeye basıldı. Beklemediği yönden operasyon başlayınca panikleyen örgüt, teröristlerin büyük bölümünü Afrin-Azez hattından kuzey ve batıya kaydırdı. İşte tam bu sırada bölgedeki en küçük hareketliliği izleyen TSK, önceki gün Azez’den düğmeye bastı ve 3. cepheyi açtı. Hem hava harekatı hem de ÖSO’nun bölgeye ulaşması ile ilk olarak stratejik öneme sahip Burseya Dağı kontrol altına alındı. Bozguna uğrayan teröristlerin çoğunluğu ABD menşei silah ve mühimmat yığınakları da Azez’e yakın bölgelerde kaldı. Bölgeyi yakından izleyen Suriye Türkmen Dernekler Federasyonu Başkanı Tarık Sülo Cevizci de “Terör örgütü Afrin’in batısında ve kuzeyinde aslında çok zayıftı. Çünkü uzun zamandır kendilerine yapılacak harekatın Azez’den geleceğini zannediyordu. Tüm hazırlıklarını da buna göre yapmıştı” dedi.

Haberin Devamı

Öte yandan TSK’nın hem sivillerin zarar görmemesi hem de askeri kayıpları önlemek için adım adım ilerleme stratejisi izlediği öğrenildi. Kara harekatında belirlenen hedefler önceden havadan bombalanırken, TSK ve ÖSO birliklerinin emniyet içinde ilerlemesi için saha güvenliğinin azami ölçüde sağlanmasına özen gösterildiği belirtildi. Özellikle YPG’li teröristlerin keskin nişancı kullanması nedeniyle aniden yüklenme stratejisi yerine adım adım ilerlemenin tercih edildiği kaydedildi. Operasyonun bu nedenle zamana yayma ve terör örgütünü yıpratma taktiği ile ilerlediği öğrenildi.

Haberin Devamı

STRATEJİK NOKTALAR TEK TEK ALINIYOR

Zırhlı toplar kullanan topçu birliklerinin ve çok namlulu roketatar sistemlerinin ateş altında tuttuğu Afrin’deki teröristler, dün de kayıplar verdi. Üsteğmen Oğuz Kağan Usta’nın şehit düştüğü Ömer Uşağı Köyü ile çevresindeki 5 stratejik tepe teröristlerden alındı. Bölgede çatışmaların yoğun sis altında gerçekleştiği görüldü. Afrin’in batısındaki operasyonda ise Cinderes beldesinin El Hammam köyü ve çevre tepeler YPG’den temizlendi. Operasyonda ilk dört günde 15’ten fazla bölge ele geçirilmiş oldu. Cinderes bölgesi, YPG’nin Hatay’ın Reyhanlı ilçesine saldırı düzenlediği stratejik bir bölge olmasının yanında Afrin’e uzanan düz bir vadi konumunda.

Haberin Devamı

TSK: EN AZ 260 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden dün gece saatlerinde yapılan açıklamada harekat kapsamında etkisiz hale getirilen terörist sayısı açıklandı. TSK’dan yapılan açıklamada şöyle denildi: Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ´a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere başlatılan “Zeytin Dalı Harekâtı” planlandığı şekilde devam etmektedir. Şu ana kadar en az 260 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir.

SINIR KENTLERİNE SALDIRILAR SÜRÜYOR

YPG, dün de Hatay ve Kilis’e roket fırlattı. Ölen ya da yaralanan olmadı. Önceki gün yaşamını yitiren TEDAŞ çalışanı iki çocuk babası Şahin Elitaş (30) ise Kırıkhan’da gözyaşlarıyla toprağa verildi. Mardin Nusaybin ve Şanlıurfa Ceylanpınar’a da taciz ateşi açıldı. Teröristlere misliyle karşılık verildi. Rasulayn’daki YPG flaması indirildi, ateş açan terörist öldürüldü. (Karar)

Haberin Devamı