Gazete Vatan Logo

YPG Halep'in kuzeyinde askeri havaalanını ele geçirdi

Rus uçaklarının ağır bombardıman desteğiyle, YPG'nin Halep'in kuzeyinde yer alan ve Esad karşıtı militanların elindeki Menagh havaalanını ele geçirdiği bildirildi.

YPG Halep'in kuzeyinde askeri havaalanını ele geçirdi

YPG, Suriye ordusunun da ilerleme kaydettiği stratejik bölgede, Türkiye sınırı yakınlarında eskiden Suriye ordusuna ait olan ve Esad karşıtı militanların elinde bulunan havaalanını ele geçirdi. Ağır Rus bombardımanı yardımıyla hareket eden Kürt güçlerin, Suriye ordusunun da hızlı ilerleme sağladığı yerde stratejik noktayı ele geçirdiği bildirildi.

Reuters'ın haberine göre, Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Kürtler ve Suriyeli silahlı örgütler arasında şiddetli çatışmalara sahne olan Menagh havaalanı hakkındaki haberleri doğrularken, Rus savaş uçaklarının buradaki örgütlere en az 30 hava saldırısı gerçekleştirdiğini ekledi.

Suriye ordusu geçen hafta Halep'in kuzeyinde operasyon başlatmıştı. Ordu, Türkiye sınırına doğru ilerlerken, aynı bölgede YPG'nin de çeşitli bölgeleri ele geçirdiği belirtiliyor.

Rusya yalanladı

Öte yandan Rus haber ajansı TASS, çarşamba günü Halep'te gerçekleştirilen hava saldırılarının Rus uçakları tarafından değil ABD uçakları tarafından düzenlendiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Rusya Savunma Bakanlığı'na dayandırılan bilgide, Savunma Bakanlığı sözcüsünün Türkiye'den kalkan iki adet ABD'nin A-10 tipi bombardıman uçağıyla Halep'teki saldırıların gerçekleştirildiği ifade edildi.