Gazete Vatan Logo

YPG’den yine bir bayrak oyunu!

Afrin’e giden silahlı milislerin püskürtülmesinin ardından YPG, B planına geçti. 3 konvoydan ikisinin Afrin’e ulaştığını öne süren teröristler, iddialara göre rejim üniformaları giyip kent merkezine Suriye bayrakları asmaya hazırlanıyor

YPG’den yine bir bayrak oyunu!

Suriye’nin Afrin’e, YPG’nin çağrısı üzerine önceki gün gönderdiği 30-40 araçlık konvoy, TSK’nın topçu atışı üzerine Afrin’e 10 kilometre kala çekilmeye başlamıştı. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan da “Top atışları yapılınca geri dönmek durumunda kaldılar. Bunlara fırsat vermemiz mümkün değil, bedelini çok ağır öderler” demişti. Alman haber ajansı dpa’ya bilgi veren Suriye hükümeti yanlısı kaynaklarsa, “Birliklerimize bağlı iki grup Afrin’e girerek, pozisyon almıştır. Üçüncü grubun girişi ise Türk güçlerinin topçu ateşi nedeniyle ertelenmiştir” dedi. Aynı kaynaklar, milis grupların Afrin’e girmek için önümüzdeki iki gün içerisinde çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.

Sınıra konuşlanacaklar

YPG sözcüsü Nuri Mahmud, Afrin’e yollanan Beşar Esad yanlısı birliklerin Türkiye sınırına konuşlanacağını söyledi. Mahmud, “Göreve çağrılan Suriye hükümeti, sınır boyunca konuşlanmaları ve Suriye toprakları ile sınırlarının bütünlüğünün savunmasına katılmaları için bugün askeri birimlerini gönderdi” dedi. Rejim müttefiki Hizbullah’a bağlı askeri medya birimi, Halep’ten yola çıkan milislerin, Nubul köyünün kuzeyindeki El Ziyara geçiş noktası üzerinden Afrin’e girdiğini duyurmuştu.

Haberin Devamı

Üniforma giyebilirler

Afrin’deki YPG/PKK’lı teröristler de yeni bir planın hazırlığına başladı. Kent merkezindeki teröristlere, ‘Rejim bayrağı asın’ talimatı verildi. Önemli kaynaklardan alınan bilgiye göre, YPG’nin teröristleri önümüzdeki günlerde, rejim askerine ait kıyafetler giyip kent merkezine bayrak asarak Afrin’i devraldıklarını iddia edebilir.

Kim bunlar?

‘Ulusal Savunma Güçleri’nin (USG) 2012 yılında kuruluşunda en büyük rolü oynayan isimler, İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun Kudüs Ordusu Komutanı Kasım Süleymani ve Suriye’deki yardımcısı Tuğgeneral Hüseyin Hemedani’ydi. Suriye yönetimi evvela iki farklı silahlı gücün çelişki oluşturacağı düşüncesiyle reddetse de sonra ikna oldu. Bu milislere İranlı askeri danışmanlar eğitim verdi. USG’nin bugün en az 50 bin kişilik bir askeri güce sahip olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı’ndan fazla desteği var

USG’nin fikir babası olan Kasım Süleymani için dün Wall Street Journal gazetesi ‘Orta Doğu’daki tüm dengeleri değiştiren isim’ yorumunu yaptı. İran’da Cumhurbaşkanı Ruhani’nin destek oranının yüzde 23.5 olduğuna dikkat çeken gazete Devrim Muhafızları Komutanı Süleymani’nin destek oranının ise yüzde 64.7 olduğunu vurguladı.

ABD: Ne oluyor bilmiyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, ABD’nin Afrin’de faaliyet göstermediğini, dolayısıyla orada yaşananlara dair bilgilerinin sınırlı olduğunu söyledi. Nauert günlük basın brifinginde bir gazetecinin Afrin’deki son gelişmeler hakkındaki yorumunun sorulması üzerine, “ABD Afrin’de faaliyet göstermiyor. ABD Afrin’de herhangi birini teçhizatlandırmıyor. Dolayısıyla Afrin’de olanlara dair bilgimiz bir yere kadar sınırlı” diye konuştu.